0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s grilovaným masem a pitou

Salát s grilovaným masem a pitou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 216 g
Tuky 143 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Šťavnaté maso, grilované cuketky a pita. Jednoduché a skvělé!

Suroviny

2 ks
hovězí roštěnka 1 ks cca 300 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pita 4 ks
cuketa 4 ks
malá, (à 350 g), podélně nakrájené
200 g
salát lollo biondo lze nahradit jiným salátek, natrhaný na lístky
mandle loupané 1 PL
na nudličky
Na zálivku
olivový olej extra panenský 125 ml
česnek 1 stroužek
drcený
citronová kůra 2 ČL
z bio citronu
citronová štáva 1 PL
petrželka 1 PL
nahrubo nakrájená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.

2 Rozpalte gril. Roštěnky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte je 3–4 minuty z každé strany, aby byly středně propečené, nebo i déle podle vaší chuti. Vyjměte, přikryjte a uchovejte horké.

3 Chleby přepulte, potřete olejem, osolte a grilujte 1–2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Dejte stranou. Cuketky potřete olejem a grilujte je 2 minuty z každé strany doměkka. Rozdělte pitu, cukety, salát a pokrájené maso na talíře a pokapejte zálivkou. Ozdobte mandlemi a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Citronovou kůru a šťávu v zálivce můžete nahradit lžící nasekaného nakládaného marockého citronu (prodává třeba Farah) – salát získá orientální příchuť.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit