0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s rajčatovo-fazolovou salsou a kuřecím masem

Salát s rajčatovo-fazolovou salsou a kuřecím masem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 37 g
Tuky 110 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luštěniny, jako jsou fazole nebo čočka, povyšte na úroveň masa namísto toho, aby se na talíři krčily coby příloha. Uspokojí vás pak mnohem menší porce ‚flákoty‘.

Suroviny

chilli sušené ½ ČL
třtinový cukr 1 ČL
koriandr mletý ½ ČL
½ ČL
mletý římský kmín
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
limetová šťáva 3 PL
čerstvá
koriandr čerstvý 1 PL
3 ČL
korinadr nakrájený
med 2 ČL
zelená omáčka tabasco lze vynechat
400 g
červené fazole v konzervě scezené, propláchnuté, okapané
125 g
třešňová rajčátka na čtvrtky nebo půlky
jarní cibulka 1 ks
velká, na tenká kolečka
2 ks
salát little gem lze nahradit salátovými srdíčky
zralé, pevné
2 PL
piniová semena lze nahradit vyloupanými dýňovými semeny

1 Kuřecí prsní řízky ze strany podélně nařízněte a otevřete jako knihu. V misce smíchejte chilli koření, cukr, mletý koriandr, římský kmín a 3/4 lžičky soli. Směs vmasírujte z obou stran do kuřecích řízků (možná ji nevyužijete všechnu). Nechte odpočívat a mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

2 Maso opékejte 3 minuty z jedné strany, pak ho obraťte a pokračujte 1–2 minuty z druhé, aby se propeklo (šťáva vytékající po zapíchnutí špejle do nejsilnějšího místa je čirá). Maso vyjměte a nechte 5–10 minut odpočívat.

3 V misce nebo šroubovací sklenici důkladně prošlehejte či protřeste na zálivku olivový olej, limetovou šťávu, 1 lžíci koriandru, med, 1/2 lžičky soli, pár špetek pepře a zelené tabasco podle chuti.

4 V misce promíchejte na salsu fazole, rajčata, jarní cibulku a 2 lžičky koriandru. Přidejte 2 lžíce zálivky.

5 Do mísy natrhejte salát, lehce osolte, pokropte trochou zálivky (zbylou využijete na maso). Salát rozložte na velký servírovací talíř, nebo ho rozdělte na čtyři menší. Maso nakrájejte na velmi tenké proužky. Avokádo zbavte pecky a nakrájejte na plátky. Maso, avokádo a salsu naaranžujte na salát. Maso a avokádo pokropte zálivkou. Ozdobte piniovými oříšky nebo dýňovými semínky a zbylým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč