Salát s rajčatovo-fazolovou salsou a kuřecím masem

Salát s rajčatovo-fazolovou salsou a kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 37 g
Tuky 110 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luštěniny, jako jsou fazole nebo čočka, povyšte na úroveň masa namísto toho, aby se na talíři krčily coby příloha. Uspokojí vás pak mnohem menší porce ‚flákoty‘.

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 200 g
chilli sušené 0.5 ČL
třtinový cukr 1 ČL
koriandr mletý 0.5 ČL
0.5 ČL
mletý římský kmín
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
limetová šťáva 3 PL
čerstvá
koriandr 1 PL
3 ČL
korinadr nakrájený
med 2 ČL
zelená omáčka tabasco lze vynechat
400 g
červené fazole v konzervě scezené, propláchnuté, okapané
125 g
třešňová rajčátka na čtvrtky nebo půlky
jarní cibulka 1 ks
velká, na tenká kolečka
2 ks
salát little gem lze nahradit salátovými srdíčky
avokádo 1 ks
zralé, pevné
2 PL
piniová semena lze nahradit vyloupanými dýňovými semeny

1 Kuřecí prsní řízky ze strany podélně nařízněte a otevřete jako knihu. V misce smíchejte chilli koření, cukr, mletý koriandr, římský kmín a 3/4 lžičky soli. Směs vmasírujte z obou stran do kuřecích řízků (možná ji nevyužijete všechnu). Nechte odpočívat a mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

2 Maso opékejte 3 minuty z jedné strany, pak ho obraťte a pokračujte 1–2 minuty z druhé, aby se propeklo (šťáva vytékající po zapíchnutí špejle do nejsilnějšího místa je čirá). Maso vyjměte a nechte 5–10 minut odpočívat.

3 V misce nebo šroubovací sklenici důkladně prošlehejte či protřeste na zálivku olivový olej, limetovou šťávu, 1 lžíci koriandru, med, 1/2 lžičky soli, pár špetek pepře a zelené tabasco podle chuti.

4 V misce promíchejte na salsu fazole, rajčata, jarní cibulku a 2 lžičky koriandru. Přidejte 2 lžíce zálivky.

5 Do mísy natrhejte salát, lehce osolte, pokropte trochou zálivky (zbylou využijete na maso). Salát rozložte na velký servírovací talíř, nebo ho rozdělte na čtyři menší. Maso nakrájejte na velmi tenké proužky. Avokádo zbavte pecky a nakrájejte na plátky. Maso, avokádo a salsu naaranžujte na salát. Maso a avokádo pokropte zálivkou. Ozdobte piniovými oříšky nebo dýňovými semínky a zbylým koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit