0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lehký bramborový salát s chilli a jarní cibulkou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 77
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2046 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 193 g
Tuky 112 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, aby tahle příloha nezmizela už před začátkem grilování! Lehký bramborový salát s chilli a jarní cibulkou je dokonalá příloha na zahradní party s rodinou nebo kamarády.

Suroviny

brambory 750 g
nové
citron 1 ks
kůra a šťáva
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 120 ml
panenský
sůl mořská
chilli sušené 1 špetka
jarní cibulka 8 ks
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Vařte brambory v osolené vodě 12–15 minut doměkka.

2

Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na 1cm plátky.

3

Prošlehejte šťávu a kůru z 1 citronu, hořčici a pomalu přidávejte olivový olej.

4

Promíchejte zálivku s bramborami, osolte, okořeňte chilli a opatrně vmíchejte jarní cibulku a petrželku. Ochutnejte a případně dokyselte šťávou z druhého citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit