Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lehký bramborový salát s chilli a jarní cibulkou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 80
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2046 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 193 g
Tuky 112 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, aby tahle příloha nezmizela už před začátkem grilování! Lehký bramborový salát s chilli a jarní cibulkou je dokonalá příloha na zahradní party s rodinou nebo kamarády.

Suroviny

nové
kůra a šťáva
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 120 ml
panenský
sůl mořská
chilli sušené 1 špetka
jarní cibulka 8 ks
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Vařte brambory v osolené vodě 12–15 minut doměkka.

2

Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na 1cm plátky.

3

Prošlehejte šťávu a kůru z 1 citronu, hořčici a pomalu přidávejte olivový olej.

4

Promíchejte zálivku s bramborami, osolte, okořeňte chilli a opatrně vmíchejte jarní cibulku a petrželku. Ochutnejte a případně dokyselte šťávou z druhého citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...