Salát s kotletou a jablky

Salát s kotletou a jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 20 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 37 g
Tuky 57 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednoduchá kombinace vepřového masa, jablka a salátu vám jistě zachutná stejně jako nám!

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta celkem asi 450 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
citronová štáva
z poloviny citronu
med 1 ČL
smetana 3 PL
římský salát 1 ks
lze nahradit 2 ks salátu Little Gem
jablka 2 ks
hoblinky parmazánu

1 Na lžíci oleje opečte osolené a opepřené kotlety z obou stran dozlatova; cca 5 minut z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a dejte stranou.

2 V misce prošlehejte zbylý olej, hořčici, citronovou šťávu, med a smetanu.

3 Salát nakrájejte nebo rozdělte na lístky a rozložte na talíře. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Přidejte k salátu. Maso nakrájejte na proužky, rozložte je na salát, přelijte vše zálivkou a posypte hoblinami parmazánu.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit