Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s kotletou a jablky

Salát s kotletou a jablky

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 37 g
Tuky 57 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá kombinace vepřového masa, jablka a salátu vám jistě zachutná stejně jako nám!

Související recepty

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta celkem asi 450 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
z poloviny citronu
med 1 ČL
římský salát 1 ks
lze nahradit 2 ks salátu Little Gem
hoblinky parmazánu

Postup

1

1 Na lžíci oleje opečte osolené a opepřené kotlety z obou stran dozlatova; cca 5 minut z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a dejte stranou.

2 V misce prošlehejte zbylý olej, hořčici, citronovou šťávu, med a smetanu.

3 Salát nakrájejte nebo rozdělte na lístky a rozložte na talíře. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Přidejte k salátu. Maso nakrájejte na proužky, rozložte je na salát, přelijte vše zálivkou a posypte hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín