Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Amalfi
ZDROJ: Salát Amalfi
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1394 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 32 g
Tuky 123 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi pestrý salátek pro potěšení.

Suroviny

piniové oříšky 50 g
nebo opražené sekané mandle
salát 200 g
různé druhy salátů
rajče 200 g
Na zálivku
balzamikový ocet 2 PL
olivový olej 5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

DEN PŘEDEM

Ušlehejte zálivku: Rajčatové pyré nebo protlak a ocet prošlehejte v misce. Pomalu přidávejte olej, aby vznikla hladká emulze. Osolte a opepřete. Uchovejte v nádobce se šroubovacím uzávěrem.

2

Opražte oříšky: Nasucho rozpalte menší pánvičku, vsypte na ni piniová semínka a za stálého míchání je tři až čtyři minuty pražte, až získají hezkou zlatou barvu.

PŘED PODÁVÁNÍM

3

Salátové lístky dejte do mísy spolu s rajčaty a olivami. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Takto připravený salát rozdělte do osmi sklenek a posypte opraženými semínky či kousky mandlí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

31.08.2007 08:38
Recept se nachází v č.1/05, str.38