Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.8/5 Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3748 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 251 g
Tuky 269 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Letní verze bramborového salátu s avokádem a mátou.

Suroviny

vydrhnuté
fazolky zelené 400 g
mražené
hrášek 450 g
mražený
zralé
citron ½ ks
vymačkaná šťáva
Na dresink
majonéza 300 ml
hořčice dijonská 2 PL
máta 2 PL
čerstvá, nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Nejprve připravte dresink: v misce smíchejte všechny potřebné ingredience. Přidejte 2 lžíce vody a opět důkladně promíchejte. Dejte do chladu.

Brambory přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky a povařte v osolené vodě doměkka. Nechte zcela vychladnout. Ve vroucí vodě tři minuty povařte i fazolky a hrášek, poté zchlaďte ve studené vodě nebo na kostkách ledu - zelenina si udrží barvu.

Brambory dejte do mísy, přisypte fazolky a hrášek. Přidejte oloupané a pokrájené avokádo pokapané citronovou šťávou. Přelijte dresinkem a zamíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...