Letní bramborový salát s mátovým dresinkem

Letní bramborový salát s mátovým dresinkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3748 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 251 g
Tuky 269 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Letní verze bramborového salátu s avokádem a mátou.

Suroviny

brambory 750 g
vydrhnuté
fazolky zelené 400 g
mražené
hrášek 450 g
mražený
avokádo 2 ks
zralé
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva
Na dresink
majonéza 300 ml
hořčice dijonská 2 PL
máta 2 PL
čerstvá, nasekaná
sůl
pepř

Nejprve připravte dresink: v misce smíchejte všechny potřebné ingredience. Přidejte 2 lžíce vody a opět důkladně promíchejte. Dejte do chladu.

Brambory přepulte, větší nakrájejte na čtvrtky a povařte v osolené vodě doměkka. Nechte zcela vychladnout. Ve vroucí vodě tři minuty povařte i fazolky a hrášek, poté zchlaďte ve studené vodě nebo na kostkách ledu – zelenina si udrží barvu.

Brambory dejte do mísy, přisypte fazolky a hrášek. Přidejte oloupané a pokrájené avokádo pokapané citronovou šťávou. Přelijte dresinkem a zamíchejte.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit