0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s kozím sýrem a jahodami

Salát s kozím sýrem a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kozím sýrem a jahodami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2407 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 100 g
Tuky 176 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý salát, který ale hraje barvami i chutěmi. Kromě zeleného, svěžího lupení jsme přidali i medový kozí sýr a šťavnaté jahody.

Suroviny

rozmarýn ½ ČL
čerstvý, nakrájený nadrobno
tymián ½ ČL
česrtvý, nakrájený nadrobno
med 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pistácie 1 hrnek
nasekaných nahrubo
Na salát
rukola 2 hrsti
salát lollo rosso 1 ks
natrhaný
jahody 250 g
nakrájené na čtvrtky nebo plátky
Na zálivku
med 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej ¼ hrnku
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Sýr dejte do misky, přidejte bylinky, med, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte a promíchejte. Směs dejte na pečicí papír a vytvarujte do válečku. Dejte na 20 minut do mrazáku ztuhnout. Pistácie opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout.

2

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience, podle chuti dolaďte medem, solí nebo octem.

3

Ztuhlý sýr nakrájejte na silnější plátky a obalte v pistáciích.

4

Na servírovací talíř nebo na jednotlivé talíře dejte špenát, rukolu a salát lollo rosso. Přidejte jahody a nakonec naaranžujte kozí sýr. Zakápněte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč