Salát s kozím sýrem a jahodami

Salát s kozím sýrem a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s kozím sýrem a jahodami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2407 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 100 g
Tuky 176 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý salát, který ale hraje barvami i chutěmi. Kromě zeleného, svěžího lupení jsme přidali i medový kozí sýr a šťavnaté jahody.

Suroviny

kozí sýr čerstvý 250 g
rozmarýn 0.5 ČL
čerstvý, nakrájený nadrobno
tymián 0.5 ČL
česrtvý, nakrájený nadrobno
med 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pistácie 1 hrnek
nasekaných nahrubo
Na salát
baby špenát 120 g
rukola 2 hrsti
salát lollo rosso 1 ks
natrhaný
jahody 250 g
nakrájené na čtvrtky nebo plátky
Na zálivku
med 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 0.25 hrnku
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Sýr dejte do misky, přidejte bylinky, med, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte a promíchejte. Směs dejte na pečicí papír a vytvarujte do válečku. Dejte na 20 minut do mrazáku ztuhnout. Pistácie opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout.

2

Na zálivku prošlehejte všechny ingredience, podle chuti dolaďte medem, solí nebo octem.

3

Ztuhlý sýr nakrájejte na silnější plátky a obalte v pistáciích.

4

Na servírovací talíř nebo na jednotlivé talíře dejte špenát, rukolu a salát lollo rosso. Přidejte jahody a nakonec naaranžujte kozí sýr. Zakápněte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit