Jednoduchý salát, který ale hraje barvami i chutěmi. Kromě zeleného, svěžího lupení jsme přidali i medový kozí sýr a šťavnaté jahody.
Suroviny
Postup
Sýr dejte do misky, přidejte bylinky, med, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte a promíchejte. Směs dejte na pečicí papír a vytvarujte do válečku. Dejte na 20 minut do mrazáku ztuhnout. Pistácie opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout.
Na zálivku prošlehejte všechny ingredience, podle chuti dolaďte medem, solí nebo octem.
Ztuhlý sýr nakrájejte na silnější plátky a obalte v pistáciích.
Na servírovací talíř nebo na jednotlivé talíře dejte špenát, rukolu a salát lollo rosso. Přidejte jahody a nakonec naaranžujte kozí sýr. Zakápněte zálivkou a podávejte.