Salátové lístky, jahody, kozí sýr a medová zálivka tvoří dokonalou kompozici chutí a nastartují vás na další chody.
Suroviny
salát
1
bal
směs salátových listů (polníček, špenát, řepné lístky apod.)
rajčata cherry
6
ks
omytá a rozpůlená
jahody
6
ks
omyté a rozpůlené
tymián
2
snítky
čerstvý
kozí sýr čerstvý
200
g
sherry ocet
2
PL
ořechový olej
2
PL
med
3
ČL
tekutý
sůl
pepř barevný
drcený
levandule
kvítky na ozdobení
bageta
opečená, či opečený ořechový chléb, k podávání
1 Lístky salátu zlehka promíchejte s rajčaty, jahodami a lístky tymiánu. Rozdělte je na talíře a doplňte nočky z kozího sýra.
2 Na zálivku prošlehejte sherry ocet, ořechový olej, med a špetku soli. Salát ozdobte levandulí, drceným barevným pepřem a podávejte s opečenými plátky bagety či ořechovým chlebem.
NĚCO NAVÍC
Dejte přednost směsi menších barevných a rozmanitých salátových lístků. Můžete ji navíc zpestřit listy mladých pampelišek, bylinek či kvítky sedmikrásek nebo si ji sami připravit z toho, co v danou roční dobu utrhnete na zahrádce či louce.