Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1011 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 95 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Salátové lístky, jahody, kozí sýr a medová zálivka tvoří dokonalou kompozici chutí a nastartují vás na další chody.

Suroviny

salát 1 bal
směs salátových listů (polníček, špenát, řepné lístky apod.)
rajčata cherry 6 ks
omytá a rozpůlená
jahody 6 ks
omyté a rozpůlené
tymián 2 snítky
čerstvý
kozí sýr čerstvý 200 g
sherry ocet 2 PL
ořechový olej 2 PL
med 3 ČL
tekutý
sůl
pepř barevný
drcený
levandule
kvítky na ozdobení
bageta
opečená, či opečený ořechový chléb, k podávání

1 Lístky salátu zlehka promíchejte s rajčaty, jahodami a lístky tymiánu. Rozdělte je na talíře a doplňte nočky z kozího sýra.

2 Na zálivku prošlehejte sherry ocet, ořechový olej, med a špetku soli. Salát ozdobte levandulí, drceným barevným pepřem a podávejte s opečenými plátky bagety či ořechovým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Dejte přednost směsi menších barevných a rozmanitých salátových lístků. Můžete ji navíc zpestřit listy mladých pampelišek, bylinek či kvítky sedmikrásek nebo si ji sami připravit z toho, co v danou roční dobu utrhnete na zahrádce či louce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit