Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1011 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 95 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salátové lístky, jahody, kozí sýr a medová zálivka tvoří dokonalou kompozici chutí a nastartují vás na další chody.

Suroviny

salát 1 bal
směs salátových listů (polníček, špenát, řepné lístky apod.)
rajčata cherry 6 ks
omytá a rozpůlená
jahody 6 ks
omyté a rozpůlené
tymián 2 snítky
čerstvý
kozí sýr čerstvý 200 g
sherry ocet 2 PL
ořechový olej 2 PL
med 3 ČL
tekutý
sůl
pepř barevný
drcený
levandule
kvítky na ozdobení
bageta
opečená, či opečený ořechový chléb, k podávání

1 Lístky salátu zlehka promíchejte s rajčaty, jahodami a lístky tymiánu. Rozdělte je na talíře a doplňte nočky z kozího sýra.

2 Na zálivku prošlehejte sherry ocet, ořechový olej, med a špetku soli. Salát ozdobte levandulí, drceným barevným pepřem a podávejte s opečenými plátky bagety či ořechovým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Dejte přednost směsi menších barevných a rozmanitých salátových lístků. Můžete ji navíc zpestřit listy mladých pampelišek, bylinek či kvítky sedmikrásek nebo si ji sami připravit z toho, co v danou roční dobu utrhnete na zahrádce či louce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit