Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 78 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace teplého kuřecího masa, grilovaného salátu a pikantního jogurtového dresinku je prostě neodolatelná!

Suroviny

pečivo 100 g
na větší kousky
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuře pečené 0.5 ks
maso z něj, lze nahradit masem ze 2 prsou či stehen, natrhané
3
salát little gem na půl
pažitka 1 PL
nasekaná, na posypání
Na dresink
šalotka 1 ks
nastrouhaná, lze nahradit 1/4 červené cibule
jogurt 125 g
1 PL
sladový ocet

1 Přísady na dresink smíchejte a nechte odležet, aby se chutě propojily.

Rozehřejte troubu na 180°C. Kousky pečiva pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete a promíchejte, aby se důkladně obalily. Pak rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte do trouby na 10–15 minut. V polovině pečení plech otočte, aby byly krutony rovnoměrně křupavé a zlaté, a přidejte na plech kuře, aby se v troubě prohřálo.

3 Rozpalte grilovací pánev a vložte na ni řeznou stranou dolů poloviny salátů a grilujte, až salátu naskáčou puchýřky a začne mírně vadnout. Vyndejte z pánve, rozložte na talíř s krutony a kuřetem. Pokapejte důkladně dresinkem, posypte pažitkou a podávejte.

Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit