Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 847 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 85 g
Tuky 38 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace teplého kuřecího masa, grilovaného salátu a pikantního jogurtového dresinku je prostě neodolatelná!

Suroviny

pečivo 100 g
starší, na větší kousky
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
maso z něj, lze nahradit masem ze 2 prsou či stehen, natrhané
little gem salát 3
srdíčka, na půl
pažitka 1 PL
nasekaná, na posypání
Na dresink
nastrouhaná, lze nahradit 1/4 červené cibule
smetanový
ocet 1 PL
sladový

Postup

1

Přísady na dresink smíchejte a nechte odležet, aby se chutě propojily.

2

Rozehřejte troubu na 180°C. Kousky pečiva pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete a promíchejte, aby se důkladně obalily.

3

Pak rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte do trouby na 10–15 minut. V polovině pečení plech otočte, aby byly krutony rovnoměrně křupavé a zlaté, a přidejte na plech kuře, aby se v troubě prohřálo.

4

Rozpalte grilovací pánev a vložte na ni řeznou stranou dolů poloviny salátů a grilujte, až salátu naskáčou puchýřky a začne mírně vadnout. Vyndejte z pánve, rozložte na talíř s krutony a kuřetem. Pokapejte důkladně dresinkem, posypte pažitkou a podávejte.

Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč