Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Salát s pečeným kuřetem a jogurtovo-cibulovým dresinkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 784 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 78 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace teplého kuřecího masa, grilovaného salátu a pikantního jogurtového dresinku je prostě neodolatelná!

Suroviny

pečivo 100 g
na větší kousky
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuře pečené 0.5 ks
maso z něj, lze nahradit masem ze 2 prsou či stehen, natrhané
3
salát little gem na půl
pažitka 1 PL
nasekaná, na posypání
Na dresink
šalotka 1 ks
nastrouhaná, lze nahradit 1/4 červené cibule
jogurt 125 g
1 PL
sladový ocet

1 Přísady na dresink smíchejte a nechte odležet, aby se chutě propojily.

Rozehřejte troubu na 180°C. Kousky pečiva pokapejte olivovým olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete a promíchejte, aby se důkladně obalily. Pak rozprostřete na plech v jedné vrstvě a dejte do trouby na 10–15 minut. V polovině pečení plech otočte, aby byly krutony rovnoměrně křupavé a zlaté, a přidejte na plech kuře, aby se v troubě prohřálo.

3 Rozpalte grilovací pánev a vložte na ni řeznou stranou dolů poloviny salátů a grilujte, až salátu naskáčou puchýřky a začne mírně vadnout. Vyndejte z pánve, rozložte na talíř s krutony a kuřetem. Pokapejte důkladně dresinkem, posypte pažitkou a podávejte.

Foto: Vinny Whiteman
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit