Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 49 g
Tuky 165 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V našem vajíčkovém salátu najdou uplatnění nejen vykoledovaná vejce ale i pečené či grilované kuřecí maso, které zbylo z velikonočního oběda. 

Suroviny

vejce 5 ks
vařených natvrdo, oloupaných a na kostičky
kuře grilované
obrané maso z 1/4 pečeného či grilovaného kuřete
celer 2 ks
řapíky nakrájené na tenké plátky, lístky odložené na ozdobení
cibule červená 1 ks
menší, nadrobno nakrájená
okurky nakládané 1 ks
menší, nakrájená nadrobno
jablka 1 ks
zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a štědře zakapané citronovou šťávou
sůl
pepř
čerstvě mletý, černý
majonéza 150 g

1 Do mísy nasypte nasekaná vejce, přidejte nadrobno natrhané nebo nakrájené studené maso, řapíkatý celer, červenou cibuli, kyselou okurku a jablko zakapané citronovou šťávou. Osolte, opepřete a vmíchejte majonézu podle chuti. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Podávejte ozdobené lístky řapíkatého celeru.

NĚCO NAVÍC 
Do salátu můžete zužitkovat i silnější plátek trojctihodné rolády z nedělního oběda s odebraným játrovým středem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit