V našem vajíčkovém salátu najdou uplatnění nejen vykoledovaná vejce ale i pečené či grilované kuřecí maso, které zbylo z velikonočního oběda.
Suroviny
vejce
5
ks
vařených natvrdo, oloupaných a na kostičky
obrané maso z 1/4 pečeného či grilovaného kuřete
celer
2
ks
řapíky nakrájené na tenké plátky, lístky odložené na ozdobení
cibule červená
1
ks
menší, nadrobno nakrájená
okurky nakládané
1
ks
menší, nakrájená nadrobno
jablko
1
ks
zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a štědře zakapané citronovou šťávou
sůl
pepř
čerstvě mletý, černý
majonéza
150
g
1 Do mísy nasypte nasekaná vejce, přidejte nadrobno natrhané nebo nakrájené studené maso, řapíkatý celer, červenou cibuli, kyselou okurku a jablko zakapané citronovou šťávou. Osolte, opepřete a vmíchejte majonézu podle chuti. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Podávejte ozdobené lístky řapíkatého celeru.
NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete zužitkovat i silnější plátek trojctihodné rolády z nedělního oběda s odebraným játrovým středem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 60 nejlepších receptů, jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)