Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vajíčkový salát s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 49 g
Tuky 165 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V našem vajíčkovém salátu najdou uplatnění nejen vykoledovaná vejce ale i pečené či grilované kuřecí maso, které zbylo z velikonočního oběda.  Vajíčkový salát s kuřetem je sytý a lahodný způsob, jak spotřebovat vařená vajíčka z velikonoční nadílky i zbytky pečeného kuřete. 

Náš tip: Připravte si například i vajíčkový salát s ředkvičkami podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 5 ks
vařených natvrdo, oloupaných a na kostičky
obrané maso z 1/4 pečeného či grilovaného kuřete
celer 2 ks
řapíky nakrájené na tenké plátky, lístky odložené na ozdobení
menší, nadrobno nakrájená
menší, nakrájená nadrobno
zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a štědře zakapané citronovou šťávou
sůl
pepř
čerstvě mletý, černý
majonéza 150 g

Postup

1

Do mísy nasypte nasekaná vejce, přidejte nadrobno natrhané nebo nakrájené studené maso, řapíkatý celer, červenou cibuli, kyselou okurku a jablko zakapané citronovou šťávou.

2

Osolte, opepřete a vmíchejte majonézu podle chuti. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Podávejte ozdobené lístky řapíkatého celeru.

NĚCO NAVÍC 
Do salátu můžete zužitkovat i silnější plátek trojctihodné rolády z nedělního oběda s odebraným játrovým středem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...