
Vajíčkový salát s kuřetem
V našem vajíčkovém salátu najdou uplatnění nejen vykoledovaná vejce ale i pečené či grilované kuřecí maso, které zbylo z velikonočního oběda.
Vydání: 2020/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 5 vajec vařených natvrdo, oloupaných a na kostičky
- obrané maso z 1/4 pečeného či grilovaného kuřete
- 2–3 řapíky celeru, nakrájené na tenké plátky, lístky odložené na ozdobení
- 1 menší červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 střední kyselá okurka, nakrájená nadrobno
- 1 jablko, zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a štědře zakapané citronovou šťávou
- sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 150 g majonézy
Příprava jídla
1 Do mísy nasypte nasekaná vejce, přidejte nadrobno natrhané nebo nakrájené studené maso, řapíkatý celer, červenou cibuli, kyselou okurku a jablko zakapané citronovou šťávou. Osolte, opepřete a vmíchejte majonézu podle chuti. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Podávejte ozdobené lístky řapíkatého celeru.
NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete zužitkovat i silnější plátek trojctihodné rolády z nedělního oběda s odebraným játrovým středem.
Přidat komentář