Olivy mají příjemnou ,žvýkací‘ konzistenci, proto jsou ideální do lehkých sytých salátů, v nichž doplní maso. Jejich výrazná chuť také potvrzuje, že dobrého stačí pomálu.
Suroviny
Postup
Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou anebo grilovací pánev, případně zapněte či zapalte gril. Kuřecí maso potřete trochou láku od oliv a opékejte z každé strany osm až deset minut, aby se důkladně propeklo. Nechte vychladnout.
Připravte zálivku: sceďte zbylý lák z oliv do odměrky a dolijte olivovým olejem na 90 ml. Vešlehejte citronovou šťávu, hořčici, osolte a opepřete podle chuti.
Natrhané salátové lístky, rajčata, olivy, okurku a kapary promíchejte ve velké míse. Opečená prsíčka rozdělte na kousky, přimíchejte k zelenině a přelijte zálivkou. Před podáváním salát dobře promíchejte.