Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s kuřetem a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 776 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 22 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Olivy mají příjemnou ,žvýkací‘ konzistenci, proto jsou ideální do lehkých sytých salátů, v nichž doplní maso. Jejich výrazná chuť také potvrzuje, že dobrého stačí pomálu.

Suroviny

salát 2
římský, na kousky
rajčata cherry 350 g
rozpůlených
okurka ½ ks
na kostičky
kapary 2 PL
Na zálivku
olivový olej
extra panenský
hořčice 1 ČL
hrubozrnná
sůl
na dochucení
pepř

Postup

1

Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou anebo grilovací pánev, případně zapněte či zapalte gril. Kuřecí maso potřete trochou láku od oliv a opékejte z každé strany osm až deset minut, aby se důkladně propeklo. Nechte vychladnout.

2

Připravte zálivku: sceďte zbylý lák z oliv do odměrky a dolijte olivovým olejem na 90 ml. Vešlehejte citronovou šťávu, hořčici, osolte a opepřete podle chuti.

3

Natrhané salátové lístky, rajčata, olivy, okurku a kapary promíchejte ve velké míse. Opečená prsíčka rozdělte na kousky, přimíchejte k zelenině a přelijte zálivkou. Před podáváním salát dobře promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...