Pestrobarevný, chuťově výrazný a plný zdravých surovin – co víc si od salátu přát? Možná by vás ani nenapadlo spojit barevnou řepu s citrusy, růžičkovou kapustou a kozím sýrem. I to větší bude vaše překvapení, až tuhle překvapivou kombinaci ochutnáte.
Suroviny
Postup
Řepu a citrusová filátka vsypte do mísy, při- dejte ocet, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Quinou načechrejte v jiné míse, pokapejte trochou oleje, osolte a opepřete. Přidejte nakrájený salát a kapustičky. V malém džbánku promíchejte všechny suroviny na zálivku, mírně osolte a opepřete.
Na středním ohni rozehřejte malou nepřilnavou pánev a opékejte v ní oříšky a semínka 1 minutu, pak vlijte sójovou omáčku, med a trošku oleje, nechte pár minut bublat, aby byla směs lepkavá. Odstavte.
Řepu s citrusy a většinu kopru promíchejte se salátem s quinoou. Prolijte zálivkou. Přesuňte na servírovací talíř. Posypte směsí z pánve, kozím sýrem a zbývajícím koprem.
NĚCO NAVÍC
Na filátka okrájejte z citrusů kůru až na dužinu a pak vyřežte v celku dužinu z jednotlivých dílků.
Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.