Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem
Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3662 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 350 g
Tuky 307 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrobarevný, chuťově výrazný a plný zdravých surovin – co víc si od salátu přát? Možná by vás ani nenapadlo spojit barevnou řepu s citrusy, růžičkovou kapustou a kozím sýrem. I to větší bude vaše překvapení, až tuhle překvapivou kombinaci ochutnáte. 

Skryt pre seznam

Suroviny

řepa 6 ks
salátová – nejlépe červená, zlatá i pruhovaná, oloupaná a nakrájená na tenká kolečka či sirky
upravené na filátka (viz Něco navíc či video výše)
červený, upravený na filátka (viz Něco navíc či video výše)
jablečný ocet 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
quinoa 250 g
uvařená (cca 100 g syrové), vychladlá
olivový olej panenský
na pokapání
little gem salát 2 ks
na proužky
nasekaná
kešú 50 g
nasekané nahrubo
dýňová semínka 50 g
směs semínek – dýňová, slunečnicová, lněná, konopná, sezamová...
sójová omáčka 1 PL
med 2 PL
tekutý
kopr 1 svazek
lístky otrhané
na tenké plátky
Na zálivku
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
grapefruitová šťáva
z 1/2 grapefruitu
hořčice hrubozrnná 1 PL
med 1 PL
olivový olej panenský 100 ml

Postup

1

Řepu a citrusová filátka vsypte do mísy, při- dejte ocet, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte. 

2

Quinou načechrejte v jiné míse, pokapejte trochou oleje, osolte a opepřete. Přidejte nakrájený salát a kapustičky. V malém džbánku promíchejte všechny suroviny na zálivku, mírně osolte a opepřete.

3

Na středním ohni rozehřejte malou nepřilnavou pánev a opékejte v ní oříšky a semínka 1 minutu, pak vlijte sójovou omáčku, med a trošku oleje, nechte pár minut bublat, aby byla směs lepkavá. Odstavte.

4

Řepu s citrusy a většinu kopru promíchejte se salátem s quinoou. Prolijte zálivkou. Přesuňte na servírovací talíř. Posypte směsí z pánve, kozím sýrem a zbývajícím koprem.

NĚCO NAVÍC
Na filátka okrájejte z citrusů kůru až na dužinu a pak vyřežte v celku dužinu z jednotlivých dílků.

Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...