0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžový salát s pečenou červenou řepou

Rýžový salát s pečenou červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžový salát s pečenou červenou řepou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1814 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 234 g
Tuky 78 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžový salát s červenou řepou se nepyšní pouze krásnou barvou, ale také mnoha benefity pro vaše zdraví. Skvěle poslouží jako bezmasá večeře nebo jako příloha či sytý předkrm. 

Suroviny

červená řepa 3 ks
střední velikosti
olivový olej
podle potřeby
rýže jasmínová 1 hrnek
sůl
zelí červené 1 hrnek
nakrouhané najemno
vlašské ořechy ½ hrnku
nasucho opražené a nasekané nahrubo
petrželka hrnku
hladkolistá, nasekaná
citronová šťáva
vymačkaná z 1 citronu
zakysaná smetana ½ hrnku
vinný ocet červený 1,5 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Bulvy řepy omyjte, seřízněte jim nať a spodní část s kořínky a pomažte je olejem. Zabalte do alobalu, vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu doměkka. Pak vyndejte z trouby, vyjměte z alobalu a nechte úplně vychladnout. Šťávu, kterou řepa při pečení do alobalu pustila, slijte do misky a zatím dejte stranou. Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2

Mezitím, co se řepa peče, důkladně propláchněte rýži v cedníku pod proudem studené vody. Dejte do hrnce, přilijte
1,5 hrnku studené vody, lžičku oleje a pořádně osolte. Přiveďte k varu, snižte plamen na minimum, přikryjte pokličkou a vařte 15 minut. Pak stáhněte z plamene a nechte přikryté dojít dalších 10 minut. Hotovou rýži načechrejte vidličkou.

3

V salátové míse smíchejte uvařenou rýži, kostičky pečené řepy a nakrouhané zelí. Přidejte vlašské ořechy a petrželku (část ponechte na ozdobení). Zalijte citronovou šťávou a znovu promíchejte.

4

Řepnou šťávu v misce smíchejte se zakysanou smetanou, octem a česnekem. Osolte podle chuti. Vzniklý dresink vmíchejte do rýžového salátu. Podávejte vlažné, ozdobené vlašskými ořechy a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč