0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ve sklenici na mexický způsob

Salát ve sklenici na mexický způsob
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ve sklenici na mexický způsob

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 855 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 97 g
Tuky 34 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší způsob, jak zabalit salát na piknik, je sklenička! Stačí salát správně navrstvit a můžete si být jistí, že ho přenesete v perfektním stavu. Náš oblíbený je tento mexický – je barevný, vyvážený a především neskutečně dobrý!

Suroviny

Na avokádovou omáčku
velké, zralé, vypeckované a oloupané
nebo zakysaná smetana
česnek 1 stroužek
drcený
šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
kukuřice 2 hrsti
z konzervy nebo mražená, povařená a vychladlá
okapané, z konzervy
rajčata cherry 5 ks
rozpůlená
jarní cibulka 1 ks
nakrájená natenko, nebo hrst pažitky
paprika žlutá ½ ks
na proužky
salát 3 hrsti
pestrá směs salátových listů
obrané vychladlé maso, podle chuti i s kůží
nachos 2 hrsti
tortillové lupínky

Postup

1

Přísady na omáčku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Získáte cca 4 porce (viz Něco navíc).

2

Vezměte dostatečně velkou sklenici – salát se vám bude lépe jíst, když nebude dosahovat až k hrdlu. Na dno sklenice dejte 2–3 vrchovaté lžíce avokádové omáčky a na ni navrstvěte přísady v uvedeném pořadí (díky tomu ,mokré‘ zůstanou bezpečně dole). Uzavřete a vezměte s sebou, kam je libo. Nezapomeňte přibalit vidličku.

NĚCO NAVÍC
Použijete-li šťávu ze 2 limet, omáčka sama o sobě bude hodně kyselá (což ale mnoha lidem nevadí), ale také si bezpečně udrží barvu. Nespotřebovanou omáčku dejte do vhodné nádoby, na ,hladinu‘ přitiskněte potravinářskou fólii a nádobu dobře uzavřete. Takto uložená vydrží v chladničce až 2 dny. Zbylou okapanou kukuřici a fazole z konzervy lze zamrazit na jindy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč