0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát ve sklenici na mexický způsob

Salát ve sklenici na mexický způsob
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát ve sklenici na mexický způsob

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 855 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 97 g
Tuky 34 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší způsob, jak zabalit salát na piknik, je sklenička! Stačí salát správně navrstvit a můžete si být jistí, že ho přenesete v perfektním stavu. Náš oblíbený je tento mexický – je barevný, vyvážený a především neskutečně dobrý!

Suroviny

Na avokádovou omáčku
avokádo 1 ks
velké, zralé, vypeckované a oloupané
jogurt řeckého typu 120 ml
nebo zakysaná smetana
česnek 1 stroužek
drcený
limeta 2 ks
šťáva
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
kukuřice 2 hrsti
z konzervy nebo mražená, povařená a vychladlá
fazole červené 2 hrsti
okapané, z konzervy
rajčata cherry 5 ks
rozpůlená
jarní cibulka 1 ks
nakrájená natenko, nebo hrst pažitky
paprika žlutá 0.5 ks
na proužky
salát 3 hrsti
pestrá směs salátových listů
kuře grilované 0.25 ks
obrané vychladlé maso, podle chuti i s kůží
nachos 2 hrsti
tortillové lupínky

Postup

1

Přísady na omáčku rozmixujte dohladka, osolte a opepřete. Získáte cca 4 porce (viz Něco navíc).

2

Vezměte dostatečně velkou sklenici – salát se vám bude lépe jíst, když nebude dosahovat až k hrdlu. Na dno sklenice dejte 2–3 vrchovaté lžíce avokádové omáčky a na ni navrstvěte přísady v uvedeném pořadí (díky tomu ,mokré‘ zůstanou bezpečně dole). Uzavřete a vezměte s sebou, kam je libo. Nezapomeňte přibalit vidličku.

NĚCO NAVÍC
Použijete-li šťávu ze 2 limet, omáčka sama o sobě bude hodně kyselá (což ale mnoha lidem nevadí), ale také si bezpečně udrží barvu. Nespotřebovanou omáčku dejte do vhodné nádoby, na ,hladinu‘ přitiskněte potravinářskou fólii a nádobu dobře uzavřete. Takto uložená vydrží v chladničce až 2 dny. Zbylou okapanou kukuřici a fazole z konzervy lze zamrazit na jindy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit