Stačí jen ohřát v mikrovlnce a přidat k němu tortillu!
Suroviny
rostlinný olej
½
PL
hovězí maso mleté
150
g
koření
1
PL
koření na tacos
paprika mletá uzená
1
ČL
mletá
fazole červené
3
PL
z konzervy
kukuřice
2
PL
z konzervy
rýže
4
PL
vařená
rajčata cherry
1
hrst
na čtvrtky
čedar
2
PL
nastrouhaný
Na dresink
avokádo
½
ks
dužina
podmáslí
100
ml
koriandr čerstvý
1
hrst
menší
limetová šťáva
dle chutí
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V pánvi na oleji opékejte maso a vařečkou rozbíjejte hrudky. Přisypte koření tacos a uzenou papriku a ještě propečte. Dejte do sklenice a nechte vychladnout.
2
Potom na maso navrstvěte fazole a kukuřici, rýži, rajčata a sýr a uzavřete.
3
Na dresink rozmixujte avokádo, podmáslí a koriandr. Dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem. Před podáváním ohřejte v mikrovlnce a zalijte dresinkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )