Nenápadný hit všech letních grilovaček! To je asi nejvýstižnější popis tohoto „samoobslužného“ salátu ve stylu tacos s grilovaným kuřetem. Každý si ho může namíchat podle své chuti. A dresink je tak dobrý, že si ho nejspíš nějaký čas budete chtít dávat ke všemu.
Suroviny
Postup
Na dresink důkladně prošlehejte metlou či vidličkou jogurt, olej, ocet, česnek a mletou papriku. Důkladně vmíchejte všechny ostatní suroviny. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte. Odložte do chladu.
Gril rozehřejte na střední teplotu. Olej prošlehejte s kořením a solí podle chuti. Ze všech stran jím potřete maso. Grilujte ho 5–7 minut z každé strany, aby bylo propečené. Odložte stranou a nechte krátce odpočívat, pak nakrájejte na plátky.
Na servírovací talíř úhledně vyskládejte nakrájený salát little gem, okapané fazole, rajčátka, jarní cibulku, avokádo a nakrájené maso, při- dejte klínky limety. Doplňte miskou s dresinkem a tortillovými lupínky. Ozdobte papričkou jalapeño, nasekaným koriandrem a zelenou částí jarní cibulky.
NĚCO NAVÍC
Namísto salátu little gem můžete použít římský salát či ledový salát nakrájený na proužky anebo listy odolnějšího hlávkového salátu. Třešňová rajčátka lze nahradit nakrájenými zralými rajčaty, pokud možno ,masitého‘ typu.