0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákové buffalo tacos

Květákové buffalo tacos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákové buffalo tacos

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4590 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 574 g
Tuky 186 g
Vláknina 81 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá jednoduchá vegetariánská večeře pro rodinu i přátele. Chcete-li tacos přeměnit na burritos, přidejte rýži a trochu vařených fazolí.

Suroviny

květák 1 hlava
menší
rostlinný olej
na vymazání
mouka pšeničná hladká ½ hrnku
podmáslí ½ hrnku
paprika mletá sladká 1 ČL
česnek sušený 2 ČL
cibule sušená 2 ČL
chilli omáčka 1 hrnek
buffalo omáčka
sůl
pepř
čerstvě mletý
tortilla 8 ks
malá, pšeničná nebo kukuřičná
římský salát 1 ks
pokrájený
avokádo 2 ks
zbavené pecky a nakrájené na plátky
koriandr čerstvý
k podávání
Na dresink
majonéza ½ hrnku
zakysaná smetana ½ hrnku
pažitka 1 PL
nakrájené nadrobno
česnek sušený ½ ČL
cibule sušená ½ ČL
italské bylinky 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech nebo pekáček vymažte olejem. 

2

Květák zbavte listů, rozdělte na růžičky a ty překrájejte na velikost sousta. Do mísy dejte hladkou mouku, podmáslí, koření a asi 1/4 hrnku buffalo omáčky. Promíchejte, přidejte květák a znovu promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte péct na 20–30 minut. V polovině promíchejte. 

3

Všechny ingredience na dresink prošlehejte. 

4

Tacos placky ohřejte nebo lehce opečte nasucho na pánvi, zbylou buffalo omáčku ohřejte. Květák vyjměte z trouby, vsypte do misky, přelijte buffalo omáčkou a promíchejte. 

5

Doprostřed tacos dejte salát, na něj plátky avokáda, květák a zakápněte dresinkem. Ozdobte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč