0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z bílého chřestu s kuřecím masem a ,japonskou‘ zálivkou

Salát z bílého chřestu s kuřecím masem a ,japonskou‘ zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z bílého chřestu s kuřecím masem a ,japonskou‘ zálivkou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1555 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 199 g
Tuky 23 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťová bomba, tak by se dal ve stručnosti popsat tenhle novátorský salát ve stylu fusion.

Suroviny

vývar kuřecí 500 ml
sůl
zázvor (čerstvý) 4 plátky
silné 0,5 cm
chřest bílý 500 g
oloupaný a zbavený dřevnatých konců
hrášek cukrový 150 g
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na šikmá kolečka
salát 100 g
mizuna nebo směs salátových listů (viz Něco navíc)
cibule smažená
k podávání
bambusové výhonky
nebo jiné výhonky či mikrobylinky k podávání
Na zálivku
sójová omáčka 3 PL
tamari
nebo neutrální rostlinný olej
krupicový cukr 1,5 PL

Postup

1

V hluboké pánvi či širokém rendlíku přiveďte k jemnému varu vývar (podle potřeby přisolený) se zázvorem, vložte kuřecí maso a za občasného obracení ho vařte cca 10 minut, aby bylo uvnitř hotové. Kleštěmi ho přeneste na talíř.

2

Mezitím ve šroubovací skleničce důkladně protřepejte přísady na zálivku.

3

Do jemně vroucího vývaru vložte chřest nakrájený na třetiny a vařte cca 5 minut do změknutí (ne úplně doměkka). Vylovte a v cedníku osvěžte studenou tekoucí vodou. Do vroucího vývaru vsypte hráškové lusky, po minutě je vylovte a v cedníku osvěžte studenou tekoucí vodou.

4

Vychladlé kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte a dejte do mísy. Přidejte chřest, hráškové lusky, jarní cibulku a salátové lístky. Opatrně promíchejte. Přidejte zálivku a znovu jemně promíchejte. Posypte smaženou cibulí a výhonky či mikrobylinkami podle chuti a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na fotku jsme použili červenou mizunu a endivii. Dobrá ale bude jakákoli zajímavá směs (nejlépe s mizunou), třeba i s jedlými květy. Podle uvážení lze přidat také čerstvý koriandr. Doba vaření bílého chřestu je dost individuální, někomu v tomto případě vyhovují i pouhé 2—3 minuty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč