0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

4.4 / 5. Počet hodnocení: 32
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 158 g
Tuky 104 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept, který jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v anglickém Brightonu. Ještě nikdy jsem totiž neviděla chlapy, aby s takovým nadšením jedli salát z červeného zelí plný zeleniny a vitaminů!“ směje se bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Suroviny

zelí červené 1
střední, cca 1kg
mrkev 5 ks
velká, oškrábaná
jarní cibulka 1 svazek
chilli paprička 3 ks
vinný ocet červený 100 ml
třtinový cukr 5 PL
sůl 1 PL
citron 1 ks
velký, lze nahradit limetou, šťáva z něj
hrst
výhonky fazolí mungo (klíčky)
máta svazek
lístky nasekané nahrubo
svazek
koriandru lístky nasekané nahrubo
olivový olej 100 ml

1 Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričky nakrájejte nadrobno. Všechno promíchejte.

2 V misce připravte zálivku: Smíchejte ocet, cukr, sůl a vymačkanou šťávu z citronu nebo limety. Přilijte trochu teplé vody a dobře rozmíchejte. Pak přidejte výhonky mungo, nahrubo nasekané bylinky a olivový olej.

3 Připravenou zálivku vlijte do mísy se zeleninou a řádně promíchejte. Nechte rozležet alespoň chvíli, ale klidně i do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit