Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 158 g
Tuky 104 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept, který jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v anglickém Brightonu. Ještě nikdy jsem totiž neviděla chlapy, aby s takovým nadšením jedli salát plný zeleniny a vitaminů!“ směje se bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Suroviny

zelí červené 1
střední, cca 1kg
mrkev 5 ks
velká, oškrábaná
jarní cibulka 1 svazek
chilli paprička 3 ks
vinný ocet červený 100 ml
třtinový cukr 5 PL
sůl 1 PL
citron 1 ks
velký, lze nahradit limetou, šťáva z něj
hrst
výhonky fazolí mungo (klíčky)
máta svazek
lístky nasekané nahrubo
svazek
koriandru lístky nasekané nahrubo
olivový olej 100 ml

1 Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričky nakrájejte nadrobno. Všechno promíchejte.

2 V misce připravte zálivku: Smíchejte ocet, cukr, sůl a vymačkanou šťávu z citronu nebo limety. Přilijte trochu teplé vody a dobře rozmíchejte. Pak přidejte výhonky mungo, nahrubo nasekané bylinky a olivový olej.

3 Připravenou zálivku vlijte do mísy se zeleninou a řádně promíchejte. Nechte rozležet alespoň chvíli, ale klidně i do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit