„Recept, který jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v anglickém Brightonu. Ještě nikdy jsem totiž neviděla chlapy, aby s takovým nadšením jedli salát z červeného zelí plný zeleniny a vitaminů!“ směje se bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.
Suroviny
1 Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričky nakrájejte nadrobno. Všechno promíchejte.
2 V misce připravte zálivku: Smíchejte ocet, cukr, sůl a vymačkanou šťávu z citronu nebo limety. Přilijte trochu teplé vody a dobře rozmíchejte. Pak přidejte výhonky mungo, nahrubo nasekané bylinky a olivový olej.
3 Připravenou zálivku vlijte do mísy se zeleninou a řádně promíchejte. Nechte rozležet alespoň chvíli, ale klidně i do druhého dne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan s Apetitem: Recepty na nejlepší pohoštění na party(12 receptů)
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů)