Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
 Salát z červeného zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 42
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1702 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 152 g
Tuky 104 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept, který jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v anglickém Brightonu. Ještě nikdy jsem totiž neviděla chlapy, aby s takovým nadšením jedli salát z červeného zelí plný zeleniny a vitaminů!“ směje se bývalá šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Suroviny

střední, cca 1kg
mrkev 5 ks
velká, oškrábaná
jarní cibulka 1 svazek
vinný ocet červený 100 ml
třtinový cukr 5 PL
sůl 1 PL
z jednoho citronu, lze nahradit limetovou šťávou
klíčky
máta svazek
lístky nasekané nahrubo
koriandr čerstvý svazek
lístky nasekané nahrubo
olivový olej 100 ml

1 Zelí nakrouhejte najemno, mrkev nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku a chilli papričky nakrájejte nadrobno. Všechno promíchejte.

2 V misce připravte zálivku: Smíchejte ocet, cukr, sůl a vymačkanou šťávu z citronu nebo limety. Přilijte trochu teplé vody a dobře rozmíchejte. Pak přidejte výhonky mungo, nahrubo nasekané bylinky a olivový olej.

3 Připravenou zálivku vlijte do mísy se zeleninou a řádně promíchejte. Nechte rozležet alespoň chvíli, ale klidně i do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč