Exotické kuře provoněné koriandrem výborně doplní zelný salát. Ideální pokrm na letní večeři.
Suroviny
koriandr čerstvý
hrst
stonky najemno nasekané, lístky zvlášť
římský kmín
2
ČL
mletý
limetová šťáva
a kůra ze dvou limet
rostlinný olej
2
PL
kuřecí stehna
4
ks
bez kůže
kurkuma (mletá)
1
PL
malé hlávky, nakrouhané či nakrájené
mrkev
2
ks
nakrájené na sirky
sůl
pepř
1 Stonky koriandru smíchejte s kmínem, limetovou šťávou, citrusovou kůrou a olejem. Do každého stehna udělejte tři zářezy, pak je všechna posypte kurkumou a polovinou limetkové směsi. Pořádně dochuťte a nechte 10 minut (nebo i 24 hodin) marinovat. Pak v troubě zahřáté na 200 °C 50 minut propečte dozlatova.
2 Zelí a mrkev smíchejte se zbylou limetkovou směsí a lístky koriandru. Podávejte ke kuřeti. Chcete-li, doplňte indickým chlebem nán či rýží.