Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Snadné indické kuře se zelným salátem
Snadné indické kuře se zelným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Snadné indické kuře se zelným salátem

5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 31 g
Tuky 108 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické kuře provoněné koriandrem výborně doplní zelný salát. Ideální pokrm na letní večeři.

Suroviny

koriandr čerstvý hrst
stonky najemno nasekané, lístky zvlášť
římský kmín 2 ČL
mletý
limetová šťáva
a kůra ze dvou limet
rostlinný olej 2 PL
bez kůže
malé hlávky, nakrouhané či nakrájené
mrkev 2 ks
nakrájené na sirky
sůl
pepř

Postup

1

Stonky koriandru smíchejte s kmínem, limetovou šťávou, citrusovou kůrou a olejem. Do každého stehna udělejte tři zářezy, pak je všechna posypte kurkumou a polovinou limetkové směsi. Pořádně dochuťte a nechte 10 minut (nebo i 24 hodin) marinovat. Pak v troubě zahřáté na 200 °C 50 minut propečte dozlatova.

2

Zelí a mrkev smíchejte se zbylou limetkovou směsí a lístky koriandru. Podávejte ke kuřeti. Chcete-li, doplňte indickým chlebem nán či rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...