Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9591 kcal
Bílkoviny 378 g
Sacharidy 513 g
Tuky 751 g
Vláknina 136 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát byste si měli dopřát jen jednou za čas, o to víc si ho vychutnejte!

Suroviny

na větší kousky
olivový olej 1 PL
mrkev 2 ks
velká, oloupaná, na plátky
velká, najemno
tymián 2 snítky
lístky
paprika 1 ČL
česnek 2 stroužky
rozdrcené
suché
fazole 800 g
velké, bílé, konzervované, scezené
petrželka 1 svazek
malý, nahrubo
sůl
na dokončení
pepř
na dokončení
olivový olej
na dokončení

Postup

1

Slaninu osmahněte dokřupava na velké hluboké pánvi, trvá to asi pět minut. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Na pánvi zahřejte olej, vsypte mrkev, cibuli, tymián i papriku a za stálého míchání opékejte asi tři minuty.

2

Pak přihoďte česnek a pokračujte ještě dvě minuty.

3

Vlijte víno, zvyšte plamen a nechte deset až dvanáct minut probublávat, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte fazole, povařte pět minut, osolte, opepřete a vsypte do mísy.

4

Před podáváním přisypte petrželku a zakápněte olivovým olejem. Můžete podávat teplé, ale i vychladlé.

Tip: Salát můžete připravit den předem; pokud jej chcete podávat teplý, před podáváním ho prohřejte a v obou případech promíchejte s petrželkou a olejem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín