Salát z obřích fazolí a slaniny

Salát z obřích fazolí a slaniny

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3452 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 207 g
Tuky 242 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tenhle salát byste si měli dopřát jen jednou za čas, o to víc si ho vychutnejte!

Suroviny

anglická slanina 12 plátků
na větší kousky
olivový olej 1 PL
mrkev 2 ks
velká, oloupaná, na plátky
cibule 1 ks
velká, najemno
tymián 2 snítky
lístky
paprika 1 ČL
česnek 2 stroužky
rozdrcené
víno bílé 180 ml
suché
fazole 800 g
velké, bílé, konzervované, scezené
petrželka svazek
malý, nahrubo
sůl
na dokončení
pepř
na dokončení
olivový olej
na dokončení

Slaninu osmahněte dokřupava na velké hluboké pánvi, trvá to asi pět minut. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Na pánvi zahřejte olej, vsypte mrkev, cibuli, tymián i papriku a za stálého míchání opékejte asi tři minuty. Pak přihoďte česnek a pokračujte ještě dvě minuty.

Vlijte víno, zvyšte plamen a nechte deset až dvanáct minut probublávat, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte fazole, povařte pět minut, osolte, opepřete a vsypte do mísy. Před podáváním přisypte petrželku a zakápněte olivovým olejem. Můžete podávat teplé, ale i vychladlé.

Salát můžete připravit den předem; pokud jej chcete podávat teplý, před podáváním ho prohřejte a v obou případech promíchejte s petrželkou a olejem.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit