Tenhle salát byste si měli dopřát jen jednou za čas, o to víc si ho vychutnejte!
Suroviny
1 Slaninu osmahněte dokřupava na velké hluboké pánvi, trvá to asi pět minut. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Na pánvi zahřejte olej, vsypte mrkev, cibuli, tymián i papriku a za stálého míchání opékejte asi tři minuty. Pak přihoďte česnek a pokračujte ještě dvě minuty.
2 Vlijte víno, zvyšte plamen a nechte deset až dvanáct minut probublávat, aby se odpařil alkohol. Vmíchejte fazole, povařte pět minut, osolte, opepřete a vsypte do mísy. Před podáváním přisypte petrželku a zakápněte olivovým olejem. Můžete podávat teplé, ale i vychladlé.
Tip: Salát můžete připravit den předem; pokud jej chcete podávat teplý, před podáváním ho prohřejte a v obou případech promíchejte s petrželkou a olejem.