0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijský třífazolový salát

Asijský třífazolový salát

3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 926 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 101 g
Tuky 29 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát jako lusk!

Suroviny

sůl
fazolky zelené 12 ks
fazolky žluté 12 ks
tenké, lze použít i cukrový hrášek nebo jiné lusky
sójové boby edamame 1.5 hrnku
pórek 2 ks
jen světlé části, nakrájené najemno
sezamová semínka 2 PL
bílá, nasucho opražená dozlatova
0.25 hrnku
hořčicového dresinku podle našeho receptu
chilli paprička 0.5 ks
červené, zbavené semínek a nakrájené na plátky
chilli paprička 0.5 ks
zelené, zbavené semínek a nakrájené na plátky
limetová šťáva 1 PL
zázvor nakládaný 2 PL
růžový, jemně nakrájený
koriandr 2 hrst
čerstvé lístky
sezamový olej 1 ČL

1 Ve vroucí osolené vodě vařte obojí lusky 8–10 minut a na poslední 3 minuty k nim přidejte i boby edamame. Potom slijte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Lusky dejte do větší mísy, z edamame sloupněte slupičku a přidejte je k luskům. Nakonec všechno promíchejte s pórkem.

2 Všechny ostatní ingredience společně prošlehejte a promíchejte se základem salátu v míse.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit