
Asijský třífazolový salát
Salát jako lusk!
Vydání: 2017/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- sůl
- 12 lusků zelených fazolek
- 12 lusků žlutých tenkých fazolek, cukrového hrášku nebo jiných lusků
- 1,5 hrnku sójových bobů (edamame)
- 2 pórky, jen světlé části, nakrájené najemno
- 2 lžíce bílých sezamových semínek, nasucho opražených dozlatova
- 1/4 hrnku hořčicového dresinku
- po 1/2 červené a zelené chilli papričce, zbavené semínek a nakrájené na plátky
- 1 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce nakládaného zázvoru, jemně nakrájeného
- 2 hrsti lístků čerstvého koriandru
- 1/2–1 lžička sezamového oleje
Příprava jídla
1 Ve vroucí osolené vodě vařte obojí lusky 8–10 minut a na poslední 3 minuty k nim přidejte i boby edamame. Potom slijte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Lusky dejte do větší mísy, z edamame sloupněte slupičku a přidejte je k luskům. Nakonec všechno promíchejte s pórkem.
2 Všechny ostatní ingredience společně prošlehejte a promíchejte se základem salátu v míse.
Přidat komentář