Salát jako lusk!
Suroviny
sůl
fazolky zelené
12
ks
fazolky žluté
12
ks
tenké, lze použít i cukrový hrášek nebo jiné lusky
sójové boby edamame
1,5
hrnku
pórek
2
ks
jen světlé části, nakrájené najemno
sezamová semínka
2
PL
bílá, nasucho opražená dozlatova
¼
hrnku
hořčicového dresinku podle našeho receptu
chilli paprička
½
ks
červené, zbavené semínek a nakrájené na plátky
chilli paprička
½
ks
zelené, zbavené semínek a nakrájené na plátky
limetová šťáva
1
PL
zázvor nakládaný
2
PL
růžový, jemně nakrájený
koriandr čerstvý
2
hrst
čerstvé lístky
sezamový olej
1
ČL
Postup
1
Ve vroucí osolené vodě vařte obojí lusky 8–10 minut a na poslední 3 minuty k nim přidejte i boby edamame. Potom slijte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Lusky dejte do větší mísy, z edamame sloupněte slupičku a přidejte je k luskům. Nakonec všechno promíchejte s pórkem.
2
Všechny ostatní ingredience společně prošlehejte a promíchejte se základem salátu v míse.
[[nid:33117]]
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )