Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 926 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 101 g
Tuky 29 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát jako lusk!

Související recepty

Suroviny

sůl
fazolky zelené 12 ks
fazolky žluté 12 ks
tenké, lze použít i cukrový hrášek nebo jiné lusky
sójové boby edamame 1,5 hrnku
pórek 2 ks
jen světlé části, nakrájené najemno
sezamová semínka 2 PL
bílá, nasucho opražená dozlatova
¼ hrnku
hořčicového dresinku podle našeho receptu
červené, zbavené semínek a nakrájené na plátky
zelené, zbavené semínek a nakrájené na plátky
limetová šťáva 1 PL
zázvor nakládaný 2 PL
růžový, jemně nakrájený
koriandr čerstvý 2 hrst
čerstvé lístky
sezamový olej 1 ČL

Postup

1

Ve vroucí osolené vodě vařte obojí lusky 8–10 minut a na poslední 3 minuty k nim přidejte i boby edamame. Potom slijte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Lusky dejte do větší mísy, z edamame sloupněte slupičku a přidejte je k luskům. Nakonec všechno promíchejte s pórkem.

2

Všechny ostatní ingredience společně prošlehejte a promíchejte se základem salátu v míse.

[[nid:33117]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...