S perfektně zralými jahodami, mangem a avokádem nemá tato svěží salsa chybu. Nepřipravujte ji příliš dlouho dopředu, aby ovoce nepustilo šťávu a neztratilo pevnost, mango a avokádo by navíc vlivem oxidace přišly o svěží barvu. Zazáříte s ní na každé party!
Suroviny
Postup
Jahody, mango a avokádo nakrájejte na kostičky, papričku jalapeño zbavte semínek a nasekejte nadrobno, cibuli nakrájejte najemno. Vše vložte do mísy a zalijte limetovou šťávou. Osolte a jemně promíchejte, aby se avokádo příliš nerozmělnilo.
Troubu předehřejte na 180°C. Tortilly nakrájejte na trojúhelníky, položte přímo na mřížku do trouby a vypečte dokřupava. Salsu posypte nasekanými lístky koriandru. Podávejte s čerstvým sýrem, poprášeným kajenským pepřem nebo chilli vločkami.
NĚCO NAVÍC
Salsa se hodí také k bělomasým rybám, lososu, krevetám i ke kuřecímu masu, třeba do tacos nebo jako základ na ceviche.