Barevná salsa plná vitaminů vás během letních veder osvěží a nakopne.
Suroviny
pomeranč
2
ks
fenykl
½
ks
mrkev
1
ks
nastrouhaná nahrubo
chilli paprička
1
ks
možno vynechat
koriandr čerstvý
1
hrst
lístky
balzamikový ocet
1
PL
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka
1
ČL
černá
k podávání
bageta
opečená, k podávání
Postup
1
Z oloupaných pomerančů vykrájejte pouze měsíčky dužiny bez vnitřní slupičky a následně pomerančová filátka nakrájejte na drobná sousta. Fenykl nakrájejte na tenoučké plátky a pak nadrobno. Vše smíchejte s mrkví, najemno nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru. Prošlehejte ocet a olej, zálivku osolte a opepřete, vlijte do salsy a dobře promíchejte. Navrch posypte sezamem a dejte vychladit, aby se chutě propojily.
2
Podávejte s opepřeným kopečkem sýra a s bagetkou opečenou na troše olivového oleje.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salsu podávat jako vydatnější jídlo, smíchejte ji s čerstvě uvařeným kuskusem.