0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salsa z mrkve a pomerančů

Salsa z mrkve a pomerančů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salsa z mrkve a pomerančů

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 582 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 46 g
Tuky 37 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevná salsa plná vitaminů vás během letních veder osvěží a nakopne.

Suroviny

pomeranč 2 ks
fenykl ½ ks
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
chilli paprička 1 ks
možno vynechat
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sezamová semínka 1 ČL
černá
kozí sýr čerstvý
k podávání
bageta
opečená, k podávání

Postup

1

Z oloupaných pomerančů vykrájejte pouze měsíčky dužiny bez vnitřní slupičky a následně pomerančová filátka nakrájejte na drobná sousta. Fenykl nakrájejte na tenoučké plátky a pak nadrobno. Vše smíchejte s mrkví, najemno nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru. Prošlehejte ocet a olej, zálivku osolte a opepřete, vlijte do salsy a dobře promíchejte. Navrch posypte sezamem a dejte vychladit, aby se chutě propojily.

2

Podávejte s opepřeným kopečkem sýra a s bagetkou opečenou na troše olivového oleje.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salsu podávat jako vydatnější jídlo, smíchejte ji s čerstvě uvařeným kuskusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč