Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní rajčatová salsa
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 161 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 30 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuto chutnou zdravou salsu připravíte za pouhých 5 minut z rajčat, cibule, česneku, limety, koriandru a bílého vinného octa. Recept na rychlou rajčatovou salsu se vám bude hodit vždy, když budete čekat hosty. Podávejte s křupavými tortillovými lupínky nachos a nechte všechny, ať si pochutnají.

Související recepty

Suroviny

středně velké, oloupané a nadrobno nakrájené
nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
najemno nasekaný nebo nadrcený
vinný ocet bílý ½ ČL
nebo podle chuti
limetová šťáva
z 1/2 limety
koriandr čerstvý ½ svazku
najemno nasekaný

Postup

1

V míse smíchejte rajčata, červenou cibuli, česnek, bílý vinný ocet, limetkovou šťávu a koriandr. Promíchejte a do doby podávání uložte do lednice.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...