Šalvěj – bylinka i koření v jednom, její název pochází z latinského slova salvare, což znamená léčit. Říká se, že je to přírodní antibiotikum. Má protizánětlivé účinky, pomáhá při chřipce, odstraňuje problémy se zažíváním a má dobrý vliv na psychiku. Ať už si sirup dáte do koktejlu, nebo do čaje, rozhodně vám udělá dobře. Nepijte ale šalvěj dlouhodobě! Pro inspiraci jsem pro vás nechali namíchat dva koktejly – alkoholickou Tommys Margaritu z tequily, pomerančového likéru a limetové šťávy a nealko šalvějovo-jahodovou limonádu
Suroviny
Na cca 1 l sirupu a 1 alko i nealko koktejl
Suroviny
Na cca 1 l sirupu a 1 alko i nealko koktejl
Šalvějový sirup
Na šalvějovou Tommys Margaritu
Šalvějovo-jahodová limonáda
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4563 kcal
- Bílkoviny 5 g
- Sacharidy 1088 g
- Tuky 6 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2021/8
Právě vychází pořádně žhavé srpnové číslo Apetitu plné slunce a chutných prázdninových nápadů! Máme pro vás koktejly, které vás v parném létě dokonale osvěží, přidáme i návod, jak na domácí noky i originální salát Caesar. Těšit se můžete na rychlé a jednoduché rodinné večeře, chalupářské menu, ale i na exkluzivní recepty od držitelů michelinských hvězd. Blíže vás seznámíme s olivovým olejem a poradíme, jak naplno využít jeho chuť a potenciál. Samozřejmě budeme vařit s tím nejlepším, co v srpnu dozrává – čerstvými rajčaty, paprikami a lilky. Jako třešinku na závěr jsme pro vás připravili hříšné řezy, o kterých se vám ještě dlouho budou zdát opravdu sladké sny. Srpnové číslo je v prodeji od 15. 8. 2021. Apetit, napsáno s chutí.