Pokud máte na zahradě meduňku, poroste vám jako plevel podobně jako máta a vždycky ji zbyde dost do sirupů. Meduňka má všeobecně zklidňující účinky, hlavně na nervy, sáhněte po ní, když budete mít náročný den i ve chvílích, kdy se budete chtít dobře vyspat. Jako inspiraci jsme pro vás připravili i 2 varianty koktejlu, jeden s alkoholem – Cherry Sherry Cobbler, jeden bez alkoholu – třešňovo-meduňkové iced tea.
Suroviny
Postup
Sirup z třešní a meduňky
Třešně rozmixujte, dejte do uzavíratelné sklenice, přidejte meduňku, zavřete a nechte v lednici 48 hodin uležet. Poté sceďte a skladujte v lednici.
NĚCO NAVÍC
„Hmotu, která zbyla v sítku, můžete rozetřít na plech vyložený pečicím papírem a při nízké teplotě okolo 80 °C usušit v troubě (přibližně 3 hodiny). Vznikne skvěle navoněná třešňová ,kůže‘, kterou koktejl můžete ozdobit a následně ji sníst,“ radí barman Pavel Sochor.
Cherry Sherry Cobbler
Do sklenice vložte led a postupně vlijte všechny ingredience, důkladně promíchejte.
Třešňovo-meduňkové iced tea
Do sklenice vložte led a postupně vlijte všechny ingredience, důkladně promíchejte. Ozdobte třešní a meduňkou.