0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sirup z třešní a meduňky & alko a nealko koktejl

Sirup z třešní a meduňky & alko i nealko koktejl
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sirup z třešní a meduňky & alko a nealko koktejl

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 1 l sirupu a 1 alko i nealko koktejl

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1660 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 380 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte na zahradě meduňku, poroste vám jako plevel podobně jako máta a vždycky ji zbyde dost do sirupů. Meduňka má všeobecně zklidňující účinky, hlavně na nervy, sáhněte po ní, když budete mít náročný den i ve chvílích, kdy se budete chtít dobře vyspat. Jako inspiraci jsme pro vás připravili i 2 varianty koktejlu, jeden s alkoholem – Cherry Sherry Cobbler, jeden bez alkoholu – třešňovo-meduňkové iced tea. 

Suroviny

Na sirup z třešní a meduňky
třešně 1 kg
vypeckované
meduňka 20 lístků
krupicový cukr 200 g
Na Cherry Sherry Cobbler
sherry 20 ml
sladké
vermut 20 ml
Cinzano rosso nebo jiný sladký vermut
citronová štáva 10 ml
cukrový sirup 30 ml
z třešní a meduňky (viz výše)
Na třešňovo-meduňkové iced tea
čaj 50 ml
černý, vychladlý
cukrový sirup 20 ml
z třešní a meduňky (viz výše)
citronová štáva 15 ml

Postup

Sirup z třešní a meduňky

1

Třešně rozmixujte, dejte do uzavíratelné sklenice, přidejte meduňku, zavřete a nechte v lednici 48 hodin uležet. Poté sceďte a skladujte v lednici.

NĚCO NAVÍC
„Hmotu, která zbyla v sítku, můžete rozetřít na plech vyložený pečicím papírem a při nízké teplotě okolo 80 °C usušit v troubě (přibližně 3 hodiny). Vznikne skvěle navoněná třešňová ,kůže‘, kterou koktejl můžete ozdobit a následně ji sníst,“ radí barman Pavel Sochor. 

Cherry Sherry Cobbler

2

Do sklenice vložte led a postupně vlijte všechny ingredience, důkladně promíchejte.

Třešňovo-meduňkové iced tea

3

Do sklenice vložte led a postupně vlijte všechny ingredience, důkladně promíchejte. Ozdobte třešní a meduňkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit