0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Broskvové šátečky z listového těsta

Broskvové šátečky z listového těsta
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Broskvové šátečky z listového těsta

3.5 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 740 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 76 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo ovocné náplně můžete do každého šátečku vložit čtvereček dobré mléčné čokolády.

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka
hladká na podsypání
vejce 1 ks
rozšlehané s 1 lžíci mléka na potření
Na náplň
broskve 1 ks
čerstvé nebo kompotované
meruňkový džem 3 PL

Postup

1

Broskve nakrájejte na kostičky a promíchejte s džemem.

2

Rozválejte listové těsto, rádýlkem nakrájejte čtverce, rozdělte na ně náplň, vytvořte šátečky, potřete vejcem.

3

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit