Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvové šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 44
Do 45 minut Velmi snadné Na cca 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4554 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 511 g
Tuky 243 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle mrkvánky či mrkvance pekla babička naší šéfredaktorky Lucie Králové. Křehké, nepřeslazené, akorát do ruky – prostě hit! Mrkvové šátečky s povidly jsou tradiční recept na netradiční dobrotu.

Související recepty

Suroviny

+ na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 125 g
změklé
sádlo 125 g
nakrájené
mrkev 200 g
nastrouhaná najemno
vejce 1 ks
švestková povidla 300 g
hustá, na náplň
perník 60 g
na strouhání, 40–60 g podle potřeby
na potření (lze vynechat)
na poprášení

Postup

1

V míse promíchejte prosátou mouku a kypřicí prášek. Pak přidejte máslo, sádlo, mrkev a vejce a vypracujte těsto. Nechte je odležet 1 hodinu v chladu. 

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Odleželé těsto rozválejte na moukou podsypané pracovní ploše a nakrájejte je rádýlkem nebo nožem na čtverce o hraně 8 cm. Povidla zahustěte strouhaným perníkem. Do středu každého čtverce udělejte cestičku ze 2 lžiček povidel a pevně spojte dva z protilehlých rohů tak, že přeložíte jeden přes druhý. Pokud chcete, můžete rohy potřít bílkem, aby spoj lépe držel. 

3

Mrkvové šátečky vyskládejte na plechy vyložené pečicím papírem a pečte 10–15 minut dozlatova. Vychladlé poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín