Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvové šátečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné Na cca 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4554 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 511 g
Tuky 243 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle mrkvánky či mrkvance pekla babička naší šéfredaktorky Lucie Králové. Křehké, nepřeslazené, akorát do ruky – prostě hit! 

Suroviny

+ na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 125 g
sádlo 125 g
mrkev 200 g
nastrouhaná najemno
vejce 1 ks
švestková povidla 300 g
hustá, na náplň
perník 60 g
na strouhání, 40–60 g podle potřeby
na potření (lze vynechat)
na poprášení

Postup

1

V míse promíchejte prosátou mouku a kypřicí prášek. Pak přidejte máslo, sádlo, mrkev a vejce a vypracujte těsto. Nechte je odležet 1 hodinu v chladu. 

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Odleželé těsto rozválejte na moukou podsypané pracovní ploše a nakrájejte je rádýlkem nebo nožem na čtverce o hraně 8 cm. Povidla zahustěte strouhaným perníkem. Do středu každého čtverce udělejte cestičku ze 2 lžiček povidel a pevně spojte dva z protilehlých rohů tak, že přeložíte jeden přes druhý. Pokud chcete, můžete rohy potřít bílkem, aby spoj lépe držel. 

3

Mrkvové šátečky vyskládejte na plechy vyložené pečicím papírem a pečte 10–15 minut dozlatova. Vychladlé poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč