Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skleničky s banánem a čokoládou

Skleničky s banánem a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skleničky s banánem a čokoládou

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5163 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 391 g
Tuky 340 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Většího efektu, než když přinášíte na stůl tác s hořícími dezerty, těžko dosáhnete. Dejte jen pozor, abyste měli alkohol, který bude dobře hořet – nejlépe 40 a více %.

Suroviny

zralý
škrob 1 PL
kukuřičný
Na čokoládovou pěnu
kvalitní, nejlépe 70 %
Na dokončení
alkohol 40 ml
např. brandy, koňaku nebo dobrá pálenka (viz Něco navíc)

1 Banány rozmixujte (lze je povolit částí smetany) a přesuňte do rendlíku, přilijte smetanu a zvolna zahřívejte. V misce prošlehejte žloutky s cukrem a škrobem, přilijte trochu banánové směsi, prošlehejte a obsah misky vlijte zpět do rendlíku. Zahřívejte, dokud směs nezhoustne do krému. Ten rozdělte do sklenic, navrch přitiskněte potravinářskou fólii (tak se neudělá škraloup) a dejte do lednice ztuhnout.

2 Na čokoládovou pěnu rozlámejte čokoládu na podobně velké kousky a rozpusťte nad vodní lázní. Přimíchejte máslo. Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přisypte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh do lesklých špiček. V jiné míse ušlehejte smetanu. K čokoládě vmíchejte 2 lžíce sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak čokoládovou směs vlijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Nakonec zlehka zapracujte i šlehačku.

3 Ze ztuhlého banánového krému odstraňte potravinářskou fólii a do skleniček na něj rozdělte čokoládovou pěnu. Vraťte do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Banány na dokončení nakrájejte a rozdělte na skleničky, posypte cukrem, přilijte alkohol, zapalte a neste na stůl!

NĚCO NAVÍC
Myslete na to, že alkohol celý nevyhoří, a tudíž zůstane na dezertu. Volte tedy takový a v takovém množství, aby vám na něm chutnal!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč