Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skleničky s banánem a čokoládou
Skleničky s banánem a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skleničky s banánem a čokoládou

4.2/5 Počet hodnocení: 29
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5163 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 391 g
Tuky 340 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Většího efektu, než když přinášíte na stůl tác s hořícími dezerty, těžko dosáhnete. Dejte jen pozor, abyste měli alkohol, který bude dobře hořet – nejlépe 40 a více %.

Související recepty

Suroviny

zralý
škrob 1 PL
kukuřičný
Na čokoládovou pěnu
kvalitní, nejlépe 70 %
Na dokončení
alkohol 40 ml
např. brandy, koňaku nebo dobrá pálenka (viz Něco navíc)

Postup

1

Banány rozmixujte (lze je povolit částí smetany) a přesuňte do rendlíku, přilijte smetanu a zvolna zahřívejte. V misce prošlehejte žloutky s cukrem a škrobem, přilijte trochu banánové směsi, prošlehejte a obsah misky vlijte zpět do rendlíku. Zahřívejte, dokud směs nezhoustne do krému. Ten rozdělte do sklenic, navrch přitiskněte potravinářskou fólii (tak se neudělá škraloup) a dejte do lednice ztuhnout.

2

Na čokoládovou pěnu rozlámejte čokoládu na podobně velké kousky a rozpusťte nad vodní lázní. Přimíchejte máslo. Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přisypte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh do lesklých špiček. V jiné míse ušlehejte smetanu. K čokoládě vmíchejte 2 lžíce sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak čokoládovou směs vlijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Nakonec zlehka zapracujte i šlehačku.

3

Ze ztuhlého banánového krému odstraňte potravinářskou fólii a do skleniček na něj rozdělte čokoládovou pěnu. Vraťte do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

4

Banány na dokončení nakrájejte a rozdělte na skleničky, posypte cukrem, přilijte alkohol, zapalte a neste na stůl!

NĚCO NAVÍC
Myslete na to, že alkohol celý nevyhoří, a tudíž zůstane na dezertu. Volte tedy takový a v takovém množství, aby vám na něm chutnal!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...