Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi
Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 226 g
Tuky 54 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s třešňovou pálenkou, které se podávají jako omáčka k dezertům. Tradičně se jimi přelévá vanilková zmrzlina! 

Suroviny

mléko 1,5 hrnku
vejce 4 ks
sůl 1 špetka
přepuštěné nebo rostlinný olej na opékání
tučný
Na opilé třešně
třešně 1 sklenka
třešňový kompot scezený, nebo mražené třešně či černé třešně v sirupu
viz Něco navíc
třešňovice 40 ml
nebo jiná třešňová pálenka

Postup

1

Z mouky, mléka, vajec a špetky soli prošlehejte hladké těstíčko a postupně na troše másla či oleje opékejte tenké palačinky.

2

Třešně podle potřeby vypeckujte, vsypte společně s krupicovým cukrem do pánve a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Pak přilijte trochu šťávy z třešní a nechte odvařit. Nakonec vlijte třešňovou pálenku a opatrně zapalte.

3

Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem a potřete jím palačinky. Ty přeložte na trojúhelníky a přelijte opilými třešněmi.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru na třešně přizpůsobte druhu třešní – mražené ho budou potřebovat nejvíc, kompotované už jsou slazené a třešně v sirupu žádný další cukr nepotřebují!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...