Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s třešňovou pálenkou, které se podávají jako omáčka k dezertům. Tradičně se jimi přelévá vanilková zmrzlina!
Suroviny
1 Z mouky, mléka, vajec a špetky soli prošlehejte hladké těstíčko a postupně na troše másla či oleje opékejte tenké palačinky.
2 Třešně podle potřeby vypeckujte, vsypte společně s krupicovým cukrem do pánve a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Pak přilijte trochu šťávy z třešní a nechte odvařit. Nakonec vlijte třešňovou pálenku a opatrně zapalte.
3 Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem a potřete jím palačinky. Ty přeložte na trojúhelníky a přelijte opilými třešněmi.
NĚCO NAVÍC
Množství cukru na třešně přizpůsobte druhu třešní – mražené ho budou potřebovat nejvíc, kompotované už jsou slazené a třešně v sirupu žádný další cukr nepotřebují!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Ovocné přelivy, které pozvednou každé knedlíčky, dezert, kaši i pudink. Připravte si žahour nebo malinovou omáčku(27 receptů)
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(48 receptů)
- 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů)