Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 226 g
Tuky 54 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s třešňovou pálenkou, které se podávají jako omáčka k dezertům. Tradičně se jimi přelévá vanilková zmrzlina! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
mléko 1.5 hrnku
vejce 4 ks
sůl 1 špetka
máslo
přepuštěné nebo rostlinný olej na opékání
tvaroh měkký 250 g
tučný
moučkový cukr 2 PL
Na opilé třešně
třešně 1 sklenka
třešňový kompot scezený, nebo mražené třešně či černé třešně v sirupu
krupicový cukr 2 PL
viz Něco navíc
třešňovice 40 ml
nebo jiná třešňová pálenka

1 Z mouky, mléka, vajec a špetky soli prošlehejte hladké těstíčko a postupně na troše másla či oleje opékejte tenké palačinky.

2 Třešně podle potřeby vypeckujte, vsypte společně s krupicovým cukrem do pánve a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Pak přilijte trochu šťávy z třešní a nechte odvařit. Nakonec vlijte třešňovou pálenku a opatrně zapalte.

Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem a potřete jím palačinky. Ty přeložte na trojúhelníky a přelijte opilými třešněmi.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru na třešně přizpůsobte druhu třešní – mražené ho budou potřebovat nejvíc, kompotované už jsou slazené a třešně v sirupu žádný další cukr nepotřebují!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit