0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mandlové mléko

mandlove
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlové mléko

4.6 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 637 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 7 g
Tuky 53 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept je od soutěžících na webu Ministerstva zemědělství www.jime-bio.cz. Vyzkoušela a upravila ho Hanka Zemanová.

Suroviny

mandle 100 g
neloupané
med
či datlový sirup nadoslazení

1Mandle oloupejte, nechte oschnout a umelte je, popřípadě rozmixujte. Pak je promíchejte se 750 ml vody a nechte louhovat asi tři hodiny; občas promíchejte.

2 Teprve poté mandle i s vodou mixujte minutu až dvě na co nejvyšší otáčky, až získáte bílý pěnivý nápoj. Pokud chcete mléko dosladit, přidejte do něj med nebo datlový sirup podle chuti. Pak nápoj dvakrát přeceďte přes plátýnko či husté sítko.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit