Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s tvarohem a rajčaty

Princezna sulejmánská (filo těsto) potkává Dr. Voštěpa (chleba s tvarohem). Kříženec mezi koláčem a poctivým českým obloženým chlebem má extra křupavou základnu a svěží, létem vonící vršek.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 1 stroužek česneku, utřený
    • 6 lžic olivového oleje + na pokapání
    • 8 plátů těsta filo
    • 60 g strouhanky

    NA NÁPLŇ

    • 500 g hustého tvarohu
    • 2–3 lžíce smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • pár kapek citronové šťávy podle chuti
    • 3 lžíce nasekaných měkkých bylinek podle chuti, např. petrželka, pažitka, bazalka
    • cca 300 g různých rajčat, velká na tenké plátky, třešňová rozpůlená
    • lístky bazalky na ozdobu

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Na náplň rozmíchejte dohladka tvaroh, smetanu, sůl a pepř. Podle chuti přidejte citronovou šťávu a pak vmíchejte bylinky.

2 Utřený česnek smíchejte s olivovým olejem. Plech vyložte pečicím papírem a potřete jej troškou česnekového oleje. Položte jeden plát těsta na vymazaný plech, potřete ho 2 lžičkami ochuceného oleje a posypte troškou strouhanky. Takto postupujte, až spotřebujete všechno těsto a strouhanku, horní plát těsta by měl zůstat potřený pouze olejem.

3 Vložte do trouby a pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne, v polovině pečení plech otočte. Upečené těsto vyjměte a nechte vychladnout.

4 Na upečený základ rozetřete tvarohovou náplň (ponechte volné okraje) a obložte rajčaty, posypte lístky bazalky a pepřem a pokapejte trochou oleje.

NĚCO NAVÍC
Tvaroh můžete i ochutit, například rozetřít s rozdrobeným sýrem feta či s měkkým kozím sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzená ryba zapečená s cuketou

Rajčatovo-melounové gazpacho

Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

Cukety s orzem a kozím sýrem

REKLAMA

Přidat komentář