0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6062 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 234 g
Tuky 488 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche je pro pikniky jako stvořený. Dá se upéct den dopředu, dobře se přenáší a dá se krájet nejen na dílky jako koláč, ale třeba i na jednohubkové kostičky. Slaných koláčů už jsme v redakci upekli mnoho, ale tenhle od Rack Food... ten budeme brzo péct zase. Je totiž skvělý!

Suroviny

máslo 170 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
mouka pšeničná hladká 250 g
žloutek 2 ks
parmazán 1 PL
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
strouhaný
NA NÁPLŇ
lišky 200 g
máslo 1 PL
šalotka 4 ks
nakrájených na klínky
sušená šunka 80 g
schwarzwaldská, nakrájená nadrobno
víno bílé
střik
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 250 ml
crème fraîche 250 ml
zakysaná smetana 100 ml
hořčice medová 1 PL
žloutek 2 ks
vejce 1 ks
baby špenát hrst

1 Máslo spolu s moukou, žloutky a ostatními ingrediencemi propracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.

2 Troubu předehřejte nad 190°C. Vychlazené těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu (o průměru 26–28 cm). Případné přesahy odřízněte. Těsto na dně propíchejte vidličkou a formu uložte do lednice.

3 Lišky lehce pokrájejte a opečte na másle, přidejte šalotku, šunku, opečte a podlijte bílým vínem. Osolte a opepřete a nechte lehce zchladnout.

4 V misce prošlehejte všechny druhy smetany, hořčici, žloutky a vejce. Osolte a opepřete. Vlijte do připraveného korpusu. Do liškového základu vmíchejte baby špenát a připravenou směs rozprostřete na náplň. Koláč vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit