0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6062 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 234 g
Tuky 488 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche je pro pikniky jako stvořený. Dá se upéct den dopředu, dobře se přenáší a dá se krájet nejen na dílky jako koláč, ale třeba i na jednohubkové kostičky. Slaných koláčů už jsme v redakci upekli mnoho, ale tenhle od Rack Food... ten budeme brzo péct zase. Je totiž skvělý!

Suroviny

máslo 170 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
mouka pšeničná hladká 250 g
žloutek 2 ks
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
strouhaný
NA NÁPLŇ
lišky 200 g
máslo 1 PL
šalotka 4 ks
nakrájených na klínky
schwarzwaldská, nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice medová 1 PL
žloutek 2 ks
vejce 1 ks

1 Máslo spolu s moukou, žloutky a ostatními ingrediencemi propracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.

2 Troubu předehřejte nad 190°C. Vychlazené těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu (o průměru 26–28 cm). Případné přesahy odřízněte. Těsto na dně propíchejte vidličkou a formu uložte do lednice.

3 Lišky lehce pokrájejte a opečte na másle, přidejte šalotku, šunku, opečte a podlijte bílým vínem. Osolte a opepřete a nechte lehce zchladnout.

4 V misce prošlehejte všechny druhy smetany, hořčici, žloutky a vejce. Osolte a opepřete. Vlijte do připraveného korpusu. Do liškového základu vmíchejte baby špenát a připravenou směs rozprostřete na náplň. Koláč vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč