Quiche je pro pikniky jako stvořený. Dá se upéct den dopředu, dobře se přenáší a dá se krájet nejen na dílky jako koláč, ale třeba i na jednohubkové kostičky. Slaných koláčů už jsme v redakci upekli mnoho, ale tenhle od Rack Food... ten budeme brzo péct zase. Je totiž skvělý!
Suroviny
Postup
Máslo spolu s moukou, žloutky a ostatními ingrediencemi propracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.
Troubu předehřejte nad 190°C. Vychlazené těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu (o průměru 26–28 cm). Případné přesahy odřízněte. Těsto na dně propíchejte vidličkou a formu uložte do lednice.
Lišky lehce pokrájejte a opečte na másle, přidejte šalotku, šunku, opečte a podlijte bílým vínem. Osolte a opepřete a nechte lehce zchladnout.
V misce prošlehejte všechny druhy smetany, hořčici, žloutky a vejce. Osolte a opepřete. Vlijte do připraveného korpusu. Do liškového základu vmíchejte baby špenát a připravenou směs rozprostřete na náplň. Koláč vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Francouzský quiche: vyzkoušejte až 18 druhů náplní(19 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )