Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami
Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6062 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 234 g
Tuky 488 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche je pro pikniky jako stvořený. Dá se upéct den dopředu, dobře se přenáší a dá se krájet nejen na dílky jako koláč, ale třeba i na jednohubkové kostičky. Slaných koláčů už jsme v redakci upekli mnoho, ale tenhle od Rack Food... ten budeme brzo péct zase. Je totiž skvělý!

Související recepty

Suroviny

máslo 170 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
NA NÁPLŇ
lišky 200 g
nakrájených na klínky
schwarzwaldská, nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice medová 1 PL
vejce 1 ks

Postup

1

Máslo spolu s moukou, žloutky a ostatními ingrediencemi propracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.

2

Troubu předehřejte nad 190°C. Vychlazené těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu (o průměru 26–28 cm). Případné přesahy odřízněte. Těsto na dně propíchejte vidličkou a formu uložte do lednice.

3

Lišky lehce pokrájejte a opečte na másle, přidejte šalotku, šunku, opečte a podlijte bílým vínem. Osolte a opepřete a nechte lehce zchladnout.

4

V misce prošlehejte všechny druhy smetany, hořčici, žloutky a vejce. Osolte a opepřete. Vlijte do připraveného korpusu. Do liškového základu vmíchejte baby špenát a připravenou směs rozprostřete na náplň. Koláč vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín