Rychlé smažené nudle se zeleninou a mungo výhonky jsou plné živin a chuti – ideální večeře pro běžný den. Naklíčené mungo je díky své buclatosti skvělé nejen ve studené kuchyni, ale také do polévek, nudlí a nejrůznějších stir-fry, udrží si totiž svou křupavost.
Suroviny
Postup
V misce prošlehejte všechny ingredience na omáčku. Dejte ji stranou.
Nudle připravte dle návodu na obalu.
Rozpalte wok, vlijte olej, nechte zahřát. Vsypte zeleninu a 3 minuty zprudka opékejte. Přidejte mungo, promíchejte, vlijte omáčku, vložte nudle a vše krátce promíchejte, aby se nudle prohřály.
Podávejte zdobené sezamem.
NĚCO NAVÍC
Pokud dáváte přednost rýžovým nudlím, nebo třeba máte bezlepkovou dietu, klidně je za pšeničné vyměňte. Zeleninu použijte dle toho, co zrovna máte v lednici nebo na co máte chuť. Skvělé budou například lusky cukrového hrášku. Zdobit můžete dalšími výhonky, které vám vyrostly.