Nudle pad thai

Nudle pad thai

3 / 5. Počet hodnocení: 81
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2604 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 330 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami.

Suroviny

nudle rýžové 250 g
ploché
rostlinný olej 3 PL
česnek 3 stroužek
jemně nasekaný, podle chuti
cukr 3 PL
palmový nebo třtinový
tamarindová pasta 6 PL
smíchaná se 3 lžícemi vody
rybí omáčka 3 PL
sójová omáčka 2 ČL
světlá
K opákání
krevety 300 g
tygří, syrové, vyloupané
vejce 3 ks
prošlehaná
100 g
mungo výhonky lze nahradit sojovými
2 PL
thajské pickles kvašené vodnice ředkve nebo i jiné kvašené zeleniny, a trocha k podávání
pažitka svazek
nasekaný malý svazek, a trocha na ozdobení
K podávání
arašídy
pražené, drcené
koriandr
čerstvé lístky
limeta

1 Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.

2 Ve woku na lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky. Přisypte palmový cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.

3 Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám bude líp opékat. Rozpalte wok a na lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta. Pak krevety odsuňte na stranu pánve. Na volnou pánev vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně. Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky. Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, dokud se omáčka nevstřebá a nudle nezměknou. Nakonec vmíchejte pažitku.

4 Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit