Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 138
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2604 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 330 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami.

Suroviny

nudle rýžové 250 g
ploché
rostlinný olej 3 PL
česnek 3 stroužek
jemně nasekaný, podle chuti
cukr 3 PL
palmový nebo třtinový
tamarindová pasta 6 PL
smíchaná se 3 lžícemi vody
rybí omáčka 3 PL
sójová omáčka 2 ČL
světlá
K opákání
krevety 300 g
tygří, syrové, vyloupané
vejce 3 ks
prošlehaná
100 g
mungo výhonky lze nahradit sojovými
2 PL
thajské pickles kvašené vodnice ředkve nebo i jiné kvašené zeleniny, a trocha k podávání
pažitka svazek
nasekaný malý svazek, a trocha na ozdobení
K podávání
pražené, drcené
koriandr čerstvý
čerstvé lístky

Postup

1

Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.

2

Ve woku na lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky.

3

Přisypte palmový cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.

4

Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám bude líp opékat.

5

Rozpalte wok a na lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta.

6

Pak krevety odsuňte na stranu pánve.

7

Na volnou pánev vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně.

8

Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky.

9

Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, dokud se omáčka nevstřebá a nudle nezměknou.

10

Nakonec vmíchejte pažitku.

11

Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč