Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pad thai
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 151
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2773 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 331 g
Tuky 96 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami. Důležitou součástí je omáčka, právě ta dává celému pokrmu asijský nádech. 

Suroviny

nudle rýžové 250 g
ploché
rostlinný olej 3 PL
česnek 3 stroužky
jemně nasekané, podle chuti
thajské chilli papričky ptačí oko, nasekané, nebo podle chuti méně
palmový cukr 3 PL
nebo třtinový
tamarindová pasta 6 PL
smíchaná se 3 lžícemi vody
rybí omáčka 3 PL
sójová omáčka světlá 2 ČL
K opékání
krevety tygří 300 g
syrové, vyloupané
vejce 3 ks
prošlehaná
lze nahradit sojovými
thajské pickles (kvašené vodnice, ředkve nebo i jiná kvašená zelenina) + k podávání + trocha k podávání
pažitka 1 svazek
nasekaný malý svazek a trocha na ozdobení
K podávání
pražené, drcené
koriandr čerstvý
lístky

Postup

1

Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15 cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.

2

Ve woku na 1 lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky.

3

Přisypte palmový (nebo třtinový) cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, až se cukr rozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.

4

Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám budou lépe opékat.

5

Rozpalte wok a na 1 lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta.

6

Pak krevety odsuňte na stranu pánve.

7

Na volnou část pánve vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně.

8

Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky.

9

Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, až se omáčka vstřebá a nudle změknou.

10

Nakonec vmíchejte pažitku.

11

Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...