Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami. Důležitou součástí je omáčka, právě ta dává celému pokrmu asijský nádech.
Suroviny
Postup
Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15 cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.
Ve woku na 1 lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky.
Přisypte palmový (nebo třtinový) cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, až se cukr rozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.
Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám budou lépe opékat.
Rozpalte wok a na 1 lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta.
Pak krevety odsuňte na stranu pánve.
Na volnou část pánve vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně.
Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky.
Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, až se omáčka vstřebá a nudle změknou.
Nakonec vmíchejte pažitku.
Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )