0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle pad thai

Nudle pad thai

4.7 / 5. Počet hodnocení: 95
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2604 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 330 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami.

Suroviny

nudle rýžové 250 g
ploché
rostlinný olej 3 PL
česnek 3 stroužek
jemně nasekaný, podle chuti
cukr 3 PL
palmový nebo třtinový
tamarindová pasta 6 PL
smíchaná se 3 lžícemi vody
rybí omáčka 3 PL
sójová omáčka 2 ČL
světlá
K opákání
krevety 300 g
tygří, syrové, vyloupané
vejce 3 ks
prošlehaná
100 g
mungo výhonky lze nahradit sojovými
2 PL
thajské pickles kvašené vodnice ředkve nebo i jiné kvašené zeleniny, a trocha k podávání
pažitka svazek
nasekaný malý svazek, a trocha na ozdobení
K podávání
arašídy
pražené, drcené
koriandr čerstvý
čerstvé lístky
limeta

Postup

1

Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.

2

Ve woku na lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky.

3

Přisypte palmový cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.

4

Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám bude líp opékat.

5

Rozpalte wok a na lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta.

6

Pak krevety odsuňte na stranu pánve.

7

Na volnou pánev vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně.

8

Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky.

9

Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, dokud se omáčka nevstřebá a nudle nezměknou.

10

Nakonec vmíchejte pažitku.

11

Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles. 

Související články

KVÍZ: Jste opravdovým znalcem thajské kuchyně?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste opravdovým znalcem thajské kuchyně?

Aromatické pokrmy thajské kuchyně patří mezi světové evergreeny. A není divu. Jejich příprava je rychlá – používají se do ní totiž čerstvé  suroviny, které není potřeba dlouze vařit – a vynikají bohatým koktejlem chutí. Ty thajským...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit