Nudle pad thai

Nudle pad thai

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2604 kcal
Bílkoviny 124 g
Cukr 330 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami.

Suroviny

nudle rýžové 250 g
ploché
rostlinný olej 3 PL
česnek 3 stroužek
jemně nasekaný, podle chuti
cukr 3 PL
palmový nebo třtinový
tamarindová pasta 6 PL
smíchaná se 3 lžícemi vody
rybí omáčka 3 PL
sójová omáčka 2 ČL
světlá
K opákání
krevety 300 g
tygří, syrové, vyloupané
vejce 3 ks
prošlehaná
100 g
mungo výhonky lze nahradit sojovými
2 PL
thajské pickles kvašené vodnice ředkve nebo i jiné kvašené zeleniny, a trocha k podávání
pažitka svazek
nasekaný malý svazek, a trocha na ozdobení
K podávání
arašídy
pražené, drcené
koriandr
čerstvé lístky
limeta

1 Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.

2 Ve woku na lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky. Přisypte palmový cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.

3 Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám bude líp opékat. Rozpalte wok a na lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta. Pak krevety odsuňte na stranu pánve. Na volnou pánev vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně. Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky. Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, dokud se omáčka nevstřebá a nudle nezměknou. Nakonec vmíchejte pažitku.

4 Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit