Nudle pad thai jsou vždy sázka na jistotu! Jsou zkrátka skvělé, ať už zvolíte variantu s kuřecím masem, tofu nebo krevetami.
Suroviny
1 Nudle vložte do mísy, a jsou-li dlouhé, nalámejte je na délku 15cm. Zalijte je teplou vodou a nechte 10 minut stát, ale ne déle, aby se později nerozvařily.
2 Ve woku na lžíci oleje opékejte 2–3 minuty na mírnějším ohni jemně nasekaný česnek a chilli papričky. Přisypte palmový cukr, přilijte tamarindovou pastu rozmíchanou s vodou a rybí i sójovou omáčku. Míchejte na ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak omáčku slijte do misky a pánev vytřete a očistěte.
3 Připravte si k ruce všechny suroviny k opékání a rozdělte je na polovinu, nadvakrát se vám bude líp opékat. Rozpalte wok a na lžíci oleje rychle a zprudka osmahněte polovinu krevet, stačí minuta. Pak krevety odsuňte na stranu pánve. Na volnou pánev vlijte polovinu vajec, nechte je asi minutu tuhnout a pak je rozmíchejte a shrňte ke straně. Přidejte polovinu nudlí, výhonků a lžíci kvašené zeleniny a míchejte a opékejte, aby se nudle osmahly ze všech stran, použijte k tomu nejlépe dvě vařečky nebo hůlky. Potom přilijte polovinu připravené omáčky a dále opékejte a potřásejte pánví, dokud se omáčka nevstřebá a nudle nezměknou. Nakonec vmíchejte pažitku.
4 Nudle rozdělte na talíře a stejně udělejte i druhou várku. Podávejte posypané arašídy, koriandrem a s klínky limety a dalšími pickles.