Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nudle se zeleninou a kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 976 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 50 g
Tuky 47 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá bleskovka z woku vám vytrhne trn z paty i během hektických pracovních dnů!

Suroviny

nakrájená na nudličky (můžete použít i zbylé vařené či pečené kuřecí maso)
rostlinný olej 2 PL
cibule ½ ks
nakrájená na tenké plátky
česnek 4 stroužky
nasekané najemno
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně nasekaný
nudle 230 g
čínské, pšeničné
malá hlávka, nakrouhaná
nakrájená na tenké plátky
šiitake 120 g
čerstvé, nožičky odstraněné, kloboučky na tenké plátky
hrášek cukrový 150 g
lusky šikmo překrojené
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké dlouhé proužky
sójová omáčka 3 PL
+ na dochucení
suché
sezamový olej 1 PL
nasekané, k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na nudle.

2

Mezitím ve woku na lžíci oleje osmahněte kuřecí maso (použijete-li uvařené maso, tento krok vynechte). Když je kuře opečené, přendejte ho do misky.

3

Do uvolněné pánve přidejte další olej a opékejte na mírnějším ohni cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut do změknutí. Odstavte a nechte zeleninu v pánvi.

4

Nudle vložte do vroucí vody a uvařte je podle návodu na obalu (trvá to asi 5–6 minut).

5

Těsně před dovařením přidejte zelí, papriku, houby, cukrový hrášek a mrkev. Vařte 30 sekund a nudle i se zeleninou důkladně slijte.

6

Pánev s cibulí vraťte na plamen, rozehřejte ji, a jakmile začne cibule pěnit a prskat, zalijte ji sójovou omáčkou, sherry a sezamovým olejem.

7

Nechte pár sekund probublávat a vložte scezené nudle se zeleninou.

8

Míchejte a prohřívejte asi 3 minuty, nebo dokud není všechno prohřáté a zelenina měkká, ale stále křehká a křupavá.

9

Nakonec přidejte opečené nebo uvařené maso, dochuťte sójovou omáčkou, prohřejte ho a podávejte posypané nasekanými arašídy a čerstvými bylinkami. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč