Nudle se zeleninou a kuřetem

Nudle se zeleninou a kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1693 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 233 g
Tuky 47 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá bleskovka z woku vám vytrhne trn z paty i během hektických pracovních dnů!

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
nakrájené na nudličky, může se použít i zbylé vařené či pečené kuřecí maso
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na tenké plátky
česnek 4 stroužek
velký, nasekaný najemno
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně nasekaný, čerstvý
nudle rýžové 230 g
čínské, pšeničné
zelí bílé 1
malá, nakrouhaná
paprika 1 ks
menší červená, nakrájená na tenké plátky
120 g
houby šiitake čerstvé, nožičky odstraněné, kloboučky na tenké plátky
150 g
lusky cukrového hrášku šikomo překrojené
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké dlouhé proužky
sójová omáčka 2 PL
a trocha na dochucení
3 PL
cherry suché
sezamový olej 1 PL
arašídy
k podávání
bylinky
k podávání

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na nudle. Mezitím ve woku na lžíci oleje osmahněte kuřecí maso (použijete-li uvařené maso, tento krok vynechte). Když je kuře opečené, přendejte ho do misky. Do uvolněné pánve přidejte další olej a opékejte na mírnějším ohni cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut do změknutí. Odstavte a nechte zeleninu v pánvi.

2 Nudle vložte do vroucí vody a uvařte je podle návodu na obalu ( trvá to asi 5–6 mi- nut). Těsně před dovařením přidejte zelí, papriku, houby, cukrový hrášek a mrkev. Vařte 30 sekund a nudle i se zeleninou důkladně slijte.

3 Pánev s cibulí vraťte na plamen, rozehřejte ji, a jakmile začne cibule pěnit a prskat, zalijte ji sójovou omáčkou, sherry a sezamovým olejem. Nechte pár sekund probublávat a vložte scezené nudle se zeleninou. Míchejte a prohřívejte asi 3 minuty, nebo dokud není všechno prohřáté a zelenina měkká, ale stále křehká a křupavá. Nakonec přidejte opečené nebo uvařené maso, dochuťte sójovou omáčkou, prohřejte ho a podávejte posypané nasekanými arašídy a čerstvými bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit