Tahle skvělá bleskovka z woku vám vytrhne trn z paty i během hektických pracovních dnů! Nudle se zeleninou a kuřetem jsou pikantní a neskutečně dobré. Pochutnáte si jako v asijském bistru a přitom nemusíte vystrčit paty z domu.
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na nudle.
Mezitím ve woku na lžíci oleje osmahněte kuřecí maso (použijete-li uvařené maso, tento krok vynechte). Když je kuře opečené, přendejte ho do misky.
Do uvolněné pánve přidejte další olej a opékejte na mírnějším ohni cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut do změknutí. Odstavte a nechte zeleninu v pánvi.
Nudle vložte do vroucí vody a uvařte je podle návodu na obalu (trvá to asi 5–6 minut).
Těsně před dovařením přidejte zelí, papriku, houby, cukrový hrášek a mrkev. Vařte 30 sekund a nudle i se zeleninou důkladně slijte.
Pánev s cibulí vraťte na plamen, rozehřejte ji, a jakmile začne cibule pěnit a prskat, zalijte ji sójovou omáčkou, sherry a sezamovým olejem.
Nechte pár sekund probublávat a vložte scezené nudle se zeleninou.
Míchejte a prohřívejte asi 3 minuty, nebo dokud není všechno prohřáté a zelenina měkká, ale stále křehká a křupavá.
Nakonec přidejte opečené nebo uvařené maso, dochuťte sójovou omáčkou, prohřejte ho a podávejte posypané nasekanými arašídy a čerstvými bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )