Nudle se zeleninou a kuřetem

Nudle se zeleninou a kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nudle se zeleninou a kuřetem

3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 976 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 50 g
Tuky 47 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá bleskovka z woku vám vytrhne trn z paty i během hektických pracovních dnů!

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
nakrájená na nudličky (můžete použít i zbylé vařené či pečené kuřecí maso)
rostlinný olej 2 PL
cibule 0.5 ks
nakrájená na tenké plátky
česnek 4 stroužky
nasekané najemno
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně nasekaný
nudle 230 g
čínské, pšeničné
zelí bílé 1 ks
malá hlávka, nakrouhaná
paprika červená 1 ks
nakrájená na tenké plátky
šiitake 120 g
čerstvé, nožičky odstraněné, kloboučky na tenké plátky
hrášek cukrový 150 g
lusky šikmo překrojené
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké dlouhé proužky
sójová omáčka 3 PL
+ na dochucení
sherry 3 PL
suché
sezamový olej 1 PL
arašídy
nasekané, k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na nudle. Mezitím ve woku na lžíci oleje osmahněte kuřecí maso (použijete-li uvařené maso, tento krok vynechte). Když je kuře opečené, přendejte ho do misky. Do uvolněné pánve přidejte další olej a opékejte na mírnějším ohni cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut do změknutí. Odstavte a nechte zeleninu v pánvi.

2 Nudle vložte do vroucí vody a uvařte je podle návodu na obalu (trvá to asi 5–6 minut). Těsně před dovařením přidejte zelí, papriku, houby, cukrový hrášek a mrkev. Vařte 30 sekund a nudle i se zeleninou důkladně slijte.

3 Pánev s cibulí vraťte na plamen, rozehřejte ji, a jakmile začne cibule pěnit a prskat, zalijte ji sójovou omáčkou, sherry a sezamovým olejem. Nechte pár sekund probublávat a vložte scezené nudle se zeleninou. Míchejte a prohřívejte asi 3 minuty, nebo dokud není všechno prohřáté a zelenina měkká, ale stále křehká a křupavá. Nakonec přidejte opečené nebo uvařené maso, dochuťte sójovou omáčkou, prohřejte ho a podávejte posypané nasekanými arašídy a čerstvými bylinkami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit