0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle se zeleninou a kuřetem

Nudle se zeleninou a kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nudle se zeleninou a kuřetem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 976 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 50 g
Tuky 47 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle skvělá bleskovka z woku vám vytrhne trn z paty i během hektických pracovních dnů!

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
nakrájená na nudličky (můžete použít i zbylé vařené či pečené kuřecí maso)
rostlinný olej 2 PL
cibule 0.5 ks
nakrájená na tenké plátky
česnek 4 stroužky
nasekané najemno
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně nasekaný
nudle 230 g
čínské, pšeničné
zelí bílé 1 ks
malá hlávka, nakrouhaná
paprika červená 1 ks
nakrájená na tenké plátky
šiitake 120 g
čerstvé, nožičky odstraněné, kloboučky na tenké plátky
hrášek cukrový 150 g
lusky šikmo překrojené
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená na tenké dlouhé proužky
sójová omáčka 3 PL
+ na dochucení
sherry 3 PL
suché
sezamový olej 1 PL
arašídy
nasekané, k podávání
bylinky
čerstvé, k podávání

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na nudle.

2

Mezitím ve woku na lžíci oleje osmahněte kuřecí maso (použijete-li uvařené maso, tento krok vynechte). Když je kuře opečené, přendejte ho do misky.

3

Do uvolněné pánve přidejte další olej a opékejte na mírnějším ohni cibuli, česnek a zázvor asi 5 minut do změknutí. Odstavte a nechte zeleninu v pánvi.

4

Nudle vložte do vroucí vody a uvařte je podle návodu na obalu (trvá to asi 5–6 minut).

5

Těsně před dovařením přidejte zelí, papriku, houby, cukrový hrášek a mrkev. Vařte 30 sekund a nudle i se zeleninou důkladně slijte.

6

Pánev s cibulí vraťte na plamen, rozehřejte ji, a jakmile začne cibule pěnit a prskat, zalijte ji sójovou omáčkou, sherry a sezamovým olejem.

7

Nechte pár sekund probublávat a vložte scezené nudle se zeleninou.

8

Míchejte a prohřívejte asi 3 minuty, nebo dokud není všechno prohřáté a zelenina měkká, ale stále křehká a křupavá.

9

Nakonec přidejte opečené nebo uvařené maso, dochuťte sójovou omáčkou, prohřejte ho a podávejte posypané nasekanými arašídy a čerstvými bylinkami. 

Související články

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích
  • Tipy a triky

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích

Čínské nudle má většina z nás spojeny hlavně s instantními čínskými polévkami. Ve skutečnosti však existuje spousta různých druhů původně čínských nudlí a nespočet výtečných receptů, které na nich stojí. Kterí jsou ty nejznámější?...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit