0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní nudle s houbami shiitake a brokolicí

Pikantní nudle s houbami shiitake a brokolicí
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Pikantní nudle s houbami shiitake a brokolicí

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1167 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 145 g
Tuky 25 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby shiitake dodávají tomuto zdravému a rychlému jídlu "masitou" strukturu a chuť. Brokolice je krásně křupavá, a pro ještě křupavější zážitek jí společnost dělají oříšky kešú.

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml
lze nahradit zeleninovým bujónem
nudle 2 porce
2 hnízda asijských vaječných nudlí
brokolice 1 hlávka
sezamový olej 1 PL
+ další k podávání
houby 250 g
shiitake nakrájené na silné plátky
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
chilli sušené ½ ČL
ideálně chilli vločky
jarní cibulka 4 ks
nakrájená najemno
omáčka hoisin 2 PL
kešú 1 hrst
opražené

Postup

1

Nudle vařte asi 2 minuty v zeleninovém vývaru. Pro tento účel je možné použít i kostku zeleninového bujónu s nízkým obsahem soli.

2

Potom přidejte do hrnce brokolici a vařte další 2 minuty.

3

Šálek vývaru uchovejte a odložte stranou, zbytek tekutiny z nudlí a brokolice slijte.

4

Dobře rozpalte pánev nebo wok a vlijte sezamový olej.

5

Přidejte houby a opékejte asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.

6

Potom k nim přidejte česnek, chilli vločky a bílou část jarní cibulky – smažte další minutu a pak přisypte uvařené nudle a brokolici.

7

Přilijte 3 lžíce vývaru a omáčku hoisin a pomocí kleští nebo dřevěných hůlek nudle ješte asi minutu promíchávejte.

8

Nudle podávejte posypané nasucho opraženými oříšky kešú a zbylou jarní cibulkou. Podle chuti můžete přidat ještě trochu sezamového oleje.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč