Houby shiitake dodávají tomuto zdravému a rychlému jídlu "masitou" strukturu a chuť. Brokolice je krásně křupavá, a pro ještě křupavější zážitek jí společnost dělají oříšky kešú.
Suroviny
Postup
Nudle vařte asi 2 minuty v zeleninovém vývaru. Pro tento účel je možné použít i kostku zeleninového bujónu s nízkým obsahem soli.
Potom přidejte do hrnce brokolici a vařte další 2 minuty.
Šálek vývaru uchovejte a odložte stranou, zbytek tekutiny z nudlí a brokolice slijte.
Dobře rozpalte pánev nebo wok a vlijte sezamový olej.
Přidejte houby a opékejte asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.
Potom k nim přidejte česnek, chilli vločky a bílou část jarní cibulky – smažte další minutu a pak přisypte uvařené nudle a brokolici.
Přilijte 3 lžíce vývaru a omáčku hoisin a pomocí kleští nebo dřevěných hůlek nudle ješte asi minutu promíchávejte.
Nudle podávejte posypané nasucho opraženými oříšky kešú a zbylou jarní cibulkou. Podle chuti můžete přidat ještě trochu sezamového oleje.
Zdroj: BBC Good Food
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )