Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený hermelín s americkýma bramborama

Smažený hermelín s americkýma bramborama

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 685 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 114 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

strouhanka
vejce 1 ks
sůl
větší
olej
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)

Postup

1

Nejlepší bude začít bramborami, protože příprava je poněkud delší než u hermelínu.

2

Nejprve si rozehřejeme troubu na 160 °C a na plech dáme pečící papír. Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kousky ( krájíme i se slupkou ).Do mísi nalijeme olej.Stačí 5 lžiček. Do oleje přidáme 2 lžičky soli, půl lžičky pepře a 1 lžičku majoránky. Poté vsypeme brambory a promícháme tak, aby všechny rmelínbrambory namočené do oleje. Pak už jen dáme do plecha vložíme do trouby.Pečeme zhruba 45 minut.

3

A ted jdeme obalovat hermelín. Vezmeme si tři nádobky.Do jedné z nich dáme vajíčko a taky přilijeme trochu mléka. To rozkvrdláme a přidáme špetku soli.Do dalších misek nasypeme strouhanku a mouku.Misky si srovnáme do nasledujicího pořadí ... mouka , vajíčko a strouhanka a začneme obalovat. Doporučuji sýr obalit až 3x aby se neroztekl. :)

4

Pak už jen osmažíme na pánvi a nebo ve fritovacím hrnci.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

Autor: pchris

Apetit magazín