Postup
Nejlepší bude začít bramborami, protože příprava je poněkud delší než u hermelínu.
Nejprve si rozehřejeme troubu na 160 °C a na plech dáme pečící papír. Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kousky ( krájíme i se slupkou ).Do mísi nalijeme olej.Stačí 5 lžiček. Do oleje přidáme 2 lžičky soli, půl lžičky pepře a 1 lžičku majoránky. Poté vsypeme brambory a promícháme tak, aby všechny rmelínbrambory namočené do oleje. Pak už jen dáme do plecha vložíme do trouby.Pečeme zhruba 45 minut.
A ted jdeme obalovat hermelín. Vezmeme si tři nádobky.Do jedné z nich dáme vajíčko a taky přilijeme trochu mléka. To rozkvrdláme a přidáme špetku soli.Do dalších misek nasypeme strouhanku a mouku.Misky si srovnáme do nasledujicího pořadí ... mouka , vajíčko a strouhanka a začneme obalovat. Doporučuji sýr obalit až 3x aby se neroztekl. :)
Pak už jen osmažíme na pánvi a nebo ve fritovacím hrnci.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com