0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený hermelín s americkýma bramborama

Smažený hermelín s americkýma bramborama

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 685 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 114 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká
strouhanka
mléko
vejce 1 ks
sůl
brambory 6 ks
větší
olej
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)

Postup

1

Nejlepší bude začít bramborami, protože příprava je poněkud delší než u hermelínu.

2

Nejprve si rozehřejeme troubu na 160 °C a na plech dáme pečící papír. Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kousky ( krájíme i se slupkou ).Do mísi nalijeme olej.Stačí 5 lžiček. Do oleje přidáme 2 lžičky soli, půl lžičky pepře a 1 lžičku majoránky. Poté vsypeme brambory a promícháme tak, aby všechny rmelínbrambory namočené do oleje. Pak už jen dáme do plecha vložíme do trouby.Pečeme zhruba 45 minut.

3

A ted jdeme obalovat hermelín. Vezmeme si tři nádobky.Do jedné z nich dáme vajíčko a taky přilijeme trochu mléka. To rozkvrdláme a přidáme špetku soli.Do dalších misek nasypeme strouhanku a mouku.Misky si srovnáme do nasledujicího pořadí ... mouka , vajíčko a strouhanka a začneme obalovat. Doporučuji sýr obalit až 3x aby se neroztekl. :)

4

Pak už jen osmažíme na pánvi a nebo ve fritovacím hrnci.

Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com

Autor: pchris

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč