Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Caprese
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 28
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 560 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 20 g
Tuky 36 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezchybná italská kombinace sýra a rajčat je skvělá i jako lehký letní oběd. Přitom recept na caprese je až banálně jednoduchý. Základem jsou zralá rajčata a kvalitní mozzarella. Lístky bazalky, olivový olej a balzamikový ocet vše patřičně doladí. Zkrátka kombinace snů.

Suroviny

bazalka lístky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
balzamikový ocet

Postup

1

Čtyři větší masitější rajčata a dvě koule mozzarelly nakrájejte na stejně silná kolečka.

2

Střídavě je narovnejte na talíř, posypte lístky bazalky, posolte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem, postříkejte olivovým olejem a podávejte. Případně můžete dochutit balzamikovým octem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

10.07.2010 14:52
urcite vyzkousejte! skvela vecere, s opecenou bagetkou potrenou cesnekem nema chybu:)

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...