Sýr s pršutem a řeřichou

Sýr s pršutem a řeřichou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 164 g
Cukr 13 g
Tuky 140 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů za chuť. Není to ale podmínkou, zvolit můžete jakýkoli jiný kvalitní plísňový sýr; ozvláštní ho spojení s vláčným pršutem a svěží zelenou řeřichou. Dokonalou tečkou je zálivka, která může nahradit obligátní tatarskou omáčku; podávejte ji zvlášť, aby si každý zakápl podle chuti.

Suroviny

sýr s bílou plísní 4 ks
kozí camembert, brie, hermelín
bílek 3 ks
rozšlehané vidličkou
strouhanka
na obal
olej
na smažení
prosciutto 200 g
lze nahradit jinou sušenou šunkou
řeřicha 2 PL
na zálivku
2 PL
balsamico ocet
med 1 ČL
tekutý
sůl
pepř
1.  Přísady na zálivku spolu prošlehejte vidličkou a směs přelijte nejlépe do džbánku.

2.  Protáhněte sýr rozšlehanými bílky a pak důkladně obalte ve strouhance. Pořádně ji k sýru přitiskněte, případně ho obalte dvakrát. Na talíře si připravte šunku, sýr prudčeji z obou stran osmažte, nechte přebytečný tuk krátce odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru a ihned neste na stůl. Na talířích ozdobte řeřichou a omáčku podávejte zvlášť.

Odlehčete to
Nechcete-li sýr smažit, jen ho krátce prohřejte v troubě. Podávejte pouze posypaný strouhankou, kterou jste opražili na troše másla.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit