Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů za chuť. Není to ale podmínkou, zvolit můžete jakýkoli jiný kvalitní plísňový sýr; ozvláštní ho spojení s vláčným pršutem a svěží zelenou řeřichou. Dokonalou tečkou je zálivka, která může nahradit obligátní tatarskou omáčku; podávejte ji zvlášť, aby si každý zakápl podle chuti.
Suroviny
1 Přísady na zálivku spolu prošlehejte vidličkou a směs přelijte nejlépe do džbánku.
2 Protáhněte sýr rozšlehanými bílky a pak důkladně obalte ve strouhance. Pořádně ji k sýru přitiskněte, případně ho obalte dvakrát. Na talíře si připravte šunku, sýr prudčeji z obou stran osmažte, nechte přebytečný tuk krátce odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru a ihned neste na stůl. Na talířích ozdobte řeřichou a omáčku podávejte zvlášť.
ODLEHČETE TO
Nechcete-li sýr smažit, jen ho krátce prohřejte v troubě. Podávejte pouze posypaný strouhankou, kterou jste opražili na troše másla.
Komentáře
Anonym
05.01.2008 10:03
Apetit 12/06