Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýr s pršutem a řeřichou
Sýr s pršutem a řeřichou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýr s pršutem a řeřichou

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1960 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 18 g
Tuky 140 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů za chuť. Není to ale podmínkou, zvolit můžete jakýkoli jiný kvalitní plísňový sýr; ozvláštní ho spojení s vláčným pršutem a svěží zelenou řeřichou. Dokonalou tečkou je zálivka, která může nahradit obligátní tatarskou omáčku; podávejte ji zvlášť, aby si každý zakápl podle chuti.

Suroviny

kozí, camembert, brie, hermelín
rozšlehané vidličkou
strouhanka
na obalení
olej
na smažení
lze nahradit jinou sušenou šunkou
řeřicha 2 PL
Na zálivku
balzamikový ocet 2 PL
med 1 ČL
tekutý
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Přísady na zálivku spolu prošlehejte vidličkou a směs přelijte nejlépe do džbánku.

2

Protáhněte sýr rozšlehanými bílky a pak důkladně obalte ve strouhance. Pořádně ji k sýru přitiskněte, případně ho obalte dvakrát. Na talíře si připravte šunku, sýr prudčeji z obou stran osmažte, nechte přebytečný tuk krátce odsát na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru a ihned neste na stůl. Na talířích ozdobte řeřichou a omáčku podávejte zvlášť.

ODLEHČETE TO
Nechcete-li sýr smažit, jen ho krátce prohřejte v troubě. Podávejte pouze posypaný strouhankou, kterou jste opražili na troše másla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

05.01.2008 10:03
Recept se nachází v č.12/06, str.36

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč