Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s xantanovou gumou

Xantanová guma je přírodní stabilizátor, který zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor. Využívá se zejména pro přípravu bezlepkových pokrmů. Jde o prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris.

...


Pečivo s xantanem vydrží déle vláčnější, lépe drží tvar a tolik se nedrobí. Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Xantan je však možné použít i při přípravě dressingů, omáček, při výrobě zmrzliny, cukrovinek nebo šunky. Během přípravy jídel se chová podobně jako želatina, ale je výhradně rostlinného původu, a proto je vhodná i pro vegany.


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč