0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špecle se špenátem a smetanou

Špecle se špenátem a smetanou

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 230 g
Tuky 57 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 40 g
špenát 500 g
může být i mražený
mouka pšeničná hladká 2 PL
zakysaná smetana 1 kelímek
špecle 500 g
sýr
podle chuti - cheddar, niva, parmazán, eidam
sůl
pepř
česnek

Postup

1

V hrci rospustíme máslo, přidáme listový špenát, lehce osolíme a prohřejeme.

2

Když je špenát změklý, zaprášíme moukou a chvíli opekáme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a prohříváme do zhoustnutí.

3

Nakonec přidáme kysanou smetanu, prohřejeme a případně dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.

4

Omáčku promícháme s uvařenými špeclemi dle návodu a posypeme sýrem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: machetka

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit