Špecle se špenátem a smetanou

Špecle se špenátem a smetanou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do hodiny Snadné

Suroviny

Máslo - 40 g

Listový špenát - 500 g (může být mražený)

Hladká mouka - cca 2 lžíce

mléko - cca 200 ml

kysaná smetana - 1 kelímek

Vaječné špecle - 500 g (např. sušené z Lidlu)

Sýr dle chuti - např. cheddar, niva, parmazán, eidam

Sůl, pepř, česnek - na dochucení

 

V hrci rospustíme máslo, přidáme listový špenát, lehce osolíme a prohřejeme. Když je špenát změklý, zaprášíme moukou a chvíli opekáme. Přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a prohříváme do zhoustnutí. Nakonec přidáme kysanou smetanu, prohřejeme a případně dochutíme solí, pepřem nebo česnekem. Omáčku promícháme s uvařenými špeclemi dle návodu a posypeme sýrem.

Autor: Michaela .

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit