Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2782 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 474 g
Tuky 57 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Domácí kari pasty vždycky udělám víc. Tu, kterou nespotřebuju hned, orestuju do rozvonění a do ztmavnutí, tak mi vydrží i pár týdnů ve skleničce v lednici, kde čeká, až zase budu vařit kari...“ prozrazuje Lucka Králová.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
česnek 3 stroužky
oloupané
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný
citronová tráva 1 ks
jarní cibulka 3 ks
rostlinný olej 2 PL
na smažení
rybí omáčka 2 PL
oblíbená sezónní – např. pak čoi a cukrový hrášek
tofu 160 g
na kostky
nudle rýžové 2 porce
K podávání
thajská bazalka
bird eye, na plátky
kešú 1 hrst
najemno nasekané
na klínky

Postup

1

Připravte kari pastu. Z koriandru otrhejte lístky a dejte stranou. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, jarní cibulky a 1–2 zelené chilli papričky (podle toho, jak chcete mít výsledné kari ostré) pokrájejte najemno a vložte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte dohladka.

2

Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni restujte asi minutu kari pastu, aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přilijte kokosové mléko a rybí omáčku, přidejte cukr, promíchejte a přiveďte k varu. Přisypte zeleninu a jen krátce povařte, aby si zachovala křupavost a čerstvost.

3

Mezitím v jiné pánvi osmažte na troše oleje kostky tofu ze všech stran dozlatova a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.

4

Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek, přelijte hotovým kari, navrch dejte křupavé tofu a posypte odloženými lístky koriandru, lístky thajské bazalky, chilli papričkou a kešú podle chuti. Podávejte s klínky limety, aby si každý mohl svou porci dokyselit podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...