0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2782 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 474 g
Tuky 57 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Domácí kari pasty vždycky udělám víc. Tu, kterou nespotřebuju hned, orestuju do rozvonění a do ztmavnutí, tak mi vydrží i pár týdnů ve skleničce v lednici, kde čeká, až zase budu vařit kari...“ prozrazuje Lucka Králová.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
česnek 3 stroužky
oloupané
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný
citronová tráva 1 ks
jarní cibulka 3 ks
chilli paprička 2 ks
rostlinný olej 2 PL
na smažení
rybí omáčka 2 PL
krupicový cukr 50 g
zelenina 300 g
oblíbená sezónní – např. pak čoi a cukrový hrášek
tofu 160 g
na kostky
nudle rýžové 2 porce
K podávání
thajská bazalka
chilli paprička 1 ks
bird eye, na plátky
kešú 1 hrst
najemno nasekané
na klínky

1Připravte kari pastu. Z koriandru otrhejte lístky a dejte stranou. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, jarní cibulky a 1–2 zelené chilli papričky (podle toho, jak chcete mít výsledné kari ostré) pokrájejte najemno a vložte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte dohladka.

2Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni restujte asi minutu kari pastu, aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přilijte kokosové mléko a rybí omáčku, přidejte cukr, promíchejte a přiveďte k varu. Přisypte zeleninu a jen krátce povařte, aby si zachovala křupavost a čerstvost.

3Mezitím v jiné pánvi osmažte na troše oleje kostky tofu ze všech stran dozlatova a uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu.

4 Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek, přelijte hotovým kari, navrch dejte křupavé tofu a posypte odloženými lístky koriandru, lístky thajské bazalky, chilli papričkou a kešú podle chuti. Podávejte s klínky limety, aby si každý mohl svou porci dokyselit podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč