Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátový salát s blumami
Špenátový salát s blumami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátový salát s blumami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 644 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 83 g
Tuky 28 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzimní salát s geniálně zkomponovanou citrusovou zálivkou spolehlivě prozáří jakékoli menu.

Suroviny

bazalka 1 svazek
lístky otrhané
bluma 4 ks
nejlépe modré a uvnitř červeně zbarvené, vypeckované a nakrájené na tenčí klínky
Na zálivku
olivový olej panenský 2 PL
čerstvá
pomerančová šťáva 2 PL
čerstvá
balzamikový ocet 1 PL
nastrouhaná
nastrouhaná
sůl vločková
pepř barevný
hrubě drcený

Postup

1

V misce prošlehejte přísady na zálivku až po citronovou kůru včetně. Mírně osolte a opepřete.

2

V míse promíchejte špenát, bazalku a blumy. Pokropte zálivkou a dobře protřeste/promíchejte. Rozdělte na talíře či do mělkých misek, osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC
Dobře vyzrálé drobnější české švestky (počítejte cca 2 kusy na osobu) udělají chuťově stejnou službu, výsledek ale nebude tak vizuálně působivý. Se stejnou zálivkou můžete udělat také salát z rukoly s ostružinami a doplnit ho rozdrobenou fetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín