Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Litá bublanina s blumami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 77
Do hodiny Snadné na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4582 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 737 g
Tuky 137 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba i jahody, třešně nebo švestky.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
nebo méně, viz Něco navíc
máslo 125 g
rozpuštěné, zchladlé, lze nahradit herou
mléko 1 hrnek
vejce 2 ks
bluma 8 ks
velké
na poprášení

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení či vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Blumy omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte.

2

Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte oba cukry a vmíchejte máslo, mléko, jogurt a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech.

3

Povrch poklaďte blumami řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí.

4

Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru regulujte podle své chuti a kyselosti použitého ovoce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

23.05.2018 15:40

Tak teď nevím... toho másla 1/8 anebo 125 g?

24.05.2018 13:47

Dobrý den, paní Šarbachová,
1/8 másla (neboli osminka másla) je opravdu 125 g. Je to stará míra, kterou používaly naše babičky (nebo možná už prababičky), když se máslo prodávalo na váhu. Znamená to 1/8 z 1 kg, tj. právě oněch 125 g. Je ovšem fakt, že v dnešní době je to míra už spíše neobvyklá :-). Takže určitě bez obav použijte 125 g másla.
Držíme palce, ať se bublanina podaří :-)!

Krásný den, redakce Apetitu

24.07.2014 18:32

Dneska upecena s tresnemi a opravdu vyborna. Jen si musim rejpnout, ze 1/8 masla opravdu neni jedna polovina…

Apetit magazín