Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba i jahody, třešně nebo švestky.
Suroviny
1 Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení či vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Blumy omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte.
2 Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte oba cukry a vmíchejte máslo, mléko, jogurt a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech. Povrch poklaďte blumami řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.
NĚCO NAVÍC
Množství cukru regulujte podle své chuti a kyselosti použitého ovoce.
Komentáře
Anonym
24.07.2014 18:32
Dneska upecena s tresnemi a
Dneska upecena s tresnemi a opravdu vyborna. Jen si musim rejpnout, ze 1/8 masla opravdu neni jedna polovina…
Anonym
23.05.2018 15:40
Tak teď nevím... toho másla 1
Tak teď nevím... toho másla 1/8 anebo 125 g?
Martina Kojzarová
24.05.2018 13:47
Dobrý den, paní Šarbachová,
Dobrý den, paní Šarbachová,
1/8 másla (neboli osminka másla) je opravdu 125 g. Je to stará míra, kterou používaly naše babičky (nebo možná už prababičky), když se máslo prodávalo na váhu. Znamená to 1/8 z 1 kg, tj. právě oněch 125 g. Je ovšem fakt, že v dnešní době je to míra už spíše neobvyklá :-). Takže určitě bez obav použijte 125 g másla.
Držíme palce, ať se bublanina podaří :-)!
Krásný den, redakce Apetitu