0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Litá bublanina s blumami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Snadné na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4582 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 737 g
Tuky 137 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba i jahody, třešně nebo švestky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
krupicový cukr 1 hrnek
nebo méně, viz Něco navíc
vanilkový cukr 1 ks
máslo 125 g
rozpuštěné, zchladlé, lze nahradit herou
mléko 1 hrnek
vejce 2 ks
bluma 8 ks
velké
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení či vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Blumy omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte.

2

Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte oba cukry a vmíchejte máslo, mléko, jogurt a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech.

3

Povrch poklaďte blumami řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí.

4

Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru regulujte podle své chuti a kyselosti použitého ovoce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Anonym

Dneska upecena s tresnemi a opravdu vyborna. Jen si musim rejpnout, ze 1/8 masla opravdu neni jedna polovina…

Anonym

Tak teď nevím... toho másla 1/8 anebo 125 g?

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Šarbachová,
1/8 másla (neboli osminka másla) je opravdu 125 g. Je to stará míra, kterou používaly naše babičky (nebo možná už prababičky), když se máslo prodávalo na váhu. Znamená to 1/8 z 1 kg, tj. právě oněch 125 g. Je ovšem fakt, že v dnešní době je to míra už spíše neobvyklá :-). Takže určitě bez obav použijte 125 g másla.
Držíme palce, ať se bublanina podaří :-)!

Krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč