Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3543 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 495 g
Tuky 132 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba i jahody, třešně nebo švestky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1
krupicový cukr hrnek
vanilkový cukr 1 ks
máslo 125 g
rozpuštěné, zchladlé, lze nahradit herou
jogurt bílý 1 PL
vejce 2 ks
bluma 6 ks
velké
moučkový cukr
na poprášení

1Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení či vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Blumy omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte.

2Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte oba cukry a vmíchejte máslo, mléko, jogurt a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech. Povrch poklaďte blumami řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru regulujte podle své chuti a kyselosti použitého ovoce.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Šarbachová,
1/8 másla (neboli osminka másla) je opravdu 125 g. Je to stará míra, kterou používaly naše babičky (nebo možná už prababičky), když se máslo prodávalo na váhu. Znamená to 1/8 z 1 kg, tj. právě oněch 125 g. Je ovšem fakt, že v dnešní době je to míra už spíše neobvyklá :-). Takže určitě bez obav použijte 125 g másla.
Držíme palce, ať se bublanina podaří :-)!

Krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit