Po měkké, vláčné buchtě s ovocem zbyly po focení během pár minut jen drobky…
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C a vymažte zapékací formu o velikosti 23 x 33 cm nebo 2 dortové formy o průměru 23 cm.
Ušlehejte cukr, změklé máslo a kokosový olej do pěny. Potom zašlehejte vejce, pěkně jedno po druhém, přidejte vanilku a podmáslí a promíchejte.
Zvlášť promíchejte obě mouky, kypřicí prášek, sůl a koření. Spojte s máslovou směsí, ale míchejte jen krátce – nesmíte těsto přešlehat. Těsto dejte do formy a pokryjte blumami. Pečte asi 1 hodinu, až zapíchnutá špejle vyjde z těsta čistá. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.
NĚCO NAVÍC
Koláč můžete vylepšit předem připravenou citronovou polevou: prošlehejte šťávu ze 2 citronů, nastrouhanou kůra z 1 biocitronu, 2 lžičky vanilkového extraktu a 80 g moučkového cukru a koláč tím pak pokapejte.
Komentáře
mňam