0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celozrnný koláč s blumami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6478 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 900 g
Tuky 263 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po měkké, vláčné buchtě s ovocem zbyly po focení během pár minut jen drobky…

Suroviny

máslo 115 g
+ na vymazání formy
kokosový olej 125 ml
třtinový cukr 300 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
podmáslí 250 ml
mouka pšeničná hladká 200 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 190 g
pšeničná celozrnná hladká mouka
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 0.25 ČL
skořice 0.5 ČL
kardamom 0.5 ČL
mletý
bluma 20 ks
vypeckované, na měsíčky

1 Troubu předehřejte na 175 °C a vymažte zapékací formu o velikosti 23 x 33 cm nebo 2 dortové formy o průměru 23 cm.

2 Ušlehejte cukr, změklé máslo a kokosový olej do pěny. Potom zašlehejte vejce, pěkně jedno po druhém, přidejte vanilku a podmáslí a promíchejte.

3 Zvlášť promíchejte obě mouky, kypřicí prášek, sůl a koření. Spojte s máslovou směsí, ale míchejte jen krátce – nesmíte těsto přešlehat. Těsto dejte do formy a pokryjte blumami. Pečte asi 1 hodinu, až zapíchnutá špejle vyjde z těsta čistá. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete vylepšit předem připravenou citronovou polevou: prošlehejte šťávu ze 2 citronů, nastrouhanou kůra z 1 biocitronu, 2 lžičky vanilkového extraktu a 80 g moučkového cukru a koláč tím pak pokapejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit