Milovali jste jako děti sýr opečený nad ohněm v alobalu? Nabízíme vám báječnou ,dospělou‘ verzi!
1. Z poloviny citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu, obojí promíchejte v misce s olejem a rozmarýnem. Vložte nakrájený sýr; solte jen v případě, že není dost slaný sám o sobě. Přikryjte a nechte čtvrt hodiny odpočívat.
2. Zbytek citronu nakrájejte na osm klínků. Marinovaný sýr napíchejte na jehly střídavě s cibulí, citronem a cuketou. Grilujte pět až deset minut, občas otočte a potřete zbylou marinádou. Podávejte nejlépe s kuskusem.
Na grilovací pánvi I na ní budou špízy opečené za pět až deset minut. Pokud ovšem netrváte na sympatických tmavých proužcích jako z grilovacího roštu, klidně špízy osmahněte i na pánvi docela obyčejné.
2. Zbytek citronu nakrájejte na osm klínků. Marinovaný sýr napíchejte na jehly střídavě s cibulí, citronem a cuketou. Grilujte pět až deset minut, občas otočte a potřete zbylou marinádou. Podávejte nejlépe s kuskusem.
Na grilovací pánvi I na ní budou špízy opečené za pět až deset minut. Pokud ovšem netrváte na sympatických tmavých proužcích jako z grilovacího roštu, klidně špízy osmahněte i na pánvi docela obyčejné.
Komentáře
Anonym
21.05.2008 08:33
pánev...