Vepřové špízy & jižanský bramborový salát

Vepřové špízy & jižanský bramborový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13932 kcal
Bílkoviny 437 g
Cukr 2065 g
Tuky 408 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maso a salát v dokonalé souhře...

Suroviny

vepřové maso 800 g
bobkový list 24 ks
čerstvé
vinný ocet červený 60 ml
med 2 PL
česnek 4 stroužek
drcené
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
Na zálivku
zakysaná smetana 100 g
majonéza 100 g
olivový olej 60 ml
limetová šťáva 3 PL
česnek 1 stroužek
drcený
oregano 2 ČL
nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na salát
rýžový ocet 60 ml
brambory 1.6 kg
340 g
sterilovaná kukuřice
1 ks
červen paprika na kostičky
čedar 100 g
strouhaný
jarní cibulka 2 ks
na plátky
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Nejdřív začněte připravovat bramborový salát. Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Smíchejte ve velké míse ocet a 2 zarovnané lžičky soli, až se sůl rozpustí. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to asi 25 minut. Opatrně slijte a nechte trochu zchladnout. Potom je oloupejte a nakrájejte na kousky. Přidejte je do mísy k octu se solí a ještě teplé je opatrně promíchejte. Nechte vychladnout.

2 Na špízy nakrájejte krkovičku na kostky zhruba 2,5x2,5cm. Na marinádu prošlehejte ocet, med, česnek a hořčici. Maso osolte a opepřete a pak promíchejte s marinádou. Nechte 30 minut marinovat.

3 Do salátu přidejte slitou a okapanou kukuřici, papriku, čedar, jarní cibulku a petrželku, zalijte zálivkou a opatrně promíchejte. Podle potřeby osolte a opepřete. Uchovejte v chladničce do doby podávání.

4 Ochucené maso napíchejte na špízy střídavě s bobkovými listy. Grilujte asi 3 minuty po každé straně a podávejte s připraveným bramborovým salátem.

VENKU I DOMA

Špízy můžete stejně dobře opéct na troše oleje na pánvi se silným dnem nebo ještě lépe na pánvi grilovací. Pěkně je obracejte, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit