Vepřové špízy & jižanský bramborový salát

Vepřové špízy & jižanský bramborový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13932 kcal
Bílkoviny 437 g
Cukr 2065 g
Tuky 408 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso a salát v dokonalé souhře...

Suroviny

vepřové maso 800 g
bobkový list 24 ks
čerstvé
vinný ocet červený 60 ml
med 2 PL
česnek 4 stroužek
drcené
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
Na zálivku
zakysaná smetana 100 g
majonéza 100 g
olivový olej 60 ml
limetová šťáva 3 PL
česnek 1 stroužek
drcený
oregano 2 ČL
nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na salát
rýžový ocet 60 ml
brambory 1.6 kg
340 g
sterilovaná kukuřice
1 ks
červen paprika na kostičky
čedar 100 g
strouhaný
jarní cibulka 2 ks
na plátky
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Nejdřív začněte připravovat bramborový salát. Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Smíchejte ve velké míse ocet a 2 zarovnané lžičky soli, až se sůl rozpustí. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to asi 25 minut. Opatrně slijte a nechte trochu zchladnout. Potom je oloupejte a nakrájejte na kousky. Přidejte je do mísy k octu se solí a ještě teplé je opatrně promíchejte. Nechte vychladnout.

2 Na špízy nakrájejte krkovičku na kostky zhruba 2,5x2,5cm. Na marinádu prošlehejte ocet, med, česnek a hořčici. Maso osolte a opepřete a pak promíchejte s marinádou. Nechte 30 minut marinovat.

3 Do salátu přidejte slitou a okapanou kukuřici, papriku, čedar, jarní cibulku a petrželku, zalijte zálivkou a opatrně promíchejte. Podle potřeby osolte a opepřete. Uchovejte v chladničce do doby podávání.

4 Ochucené maso napíchejte na špízy střídavě s bobkovými listy. Grilujte asi 3 minuty po každé straně a podávejte s připraveným bramborovým salátem.

VENKU I DOMA

Špízy můžete stejně dobře opéct na troše oleje na pánvi se silným dnem nebo ještě lépe na pánvi grilovací. Pěkně je obracejte, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...

Obchod Apetit