0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stádo čokoládových sobů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12305 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 1513 g
Tuky 614 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečte na Vánoce s dětmi! Kreativitě se meze nekladou. Muffiny mohou proměnit v soby i čerty. 

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
nalámaná na kousky
máslo 200 g
třtinový cukr 200 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 100 ml
moučkový cukr 50 g
Na zdobení
čokoládové pecičky 24 ks
bílé
čokoládová poleva
v tubě, např. Dr. Oetker
čokoládové pecičky 12 ks
mléčné
lentilky 12 ks
červené
preclíky malé 1 bal
slané

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Dvanáct silikonových formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s máslem a cukrem a 100 ml horké vody. Míchejte, dokud se vše nespojí do hladké hmoty. Odstavte a nechte zchladnout.

2 Do zchladlé čokoládové hmoty zašlehejte vejce a vanilkový extrakt. Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a směs rozdělte do papírových košíčků. Pečte 20–22 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout.

3 Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu na polevu a poté do ní vmíchejte smetanu a cukr. Nechte trochu vychladnout, čokoládou potřete muffiny a ozdobte je – z bílých peciček udělejte oči, cukrovou polevou nakreslete zorničky, hnědé pecičky a lentilky použijte na nos, preclíky na parohy a zuby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit