0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Stádo čokoládových sobů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12305 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 1513 g
Tuky 614 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečte na Vánoce s dětmi! Kreativitě se meze nekladou. Muffiny mohou proměnit v soby i čerty. 

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
nalámaná na kousky
máslo 200 g
třtinový cukr 200 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 100 ml
moučkový cukr 50 g
Na zdobení
čokoládové pecičky 24 ks
bílé
čokoládová poleva
v tubě, např. Dr. Oetker
čokoládové pecičky 12 ks
mléčné
lentilky 12 ks
červené
preclíky malé 1 bal
slané

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Dvanáct silikonových formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s máslem a cukrem a 100 ml horké vody. Míchejte, dokud se vše nespojí do hladké hmoty. Odstavte a nechte zchladnout.

2 Do zchladlé čokoládové hmoty zašlehejte vejce a vanilkový extrakt. Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a směs rozdělte do papírových košíčků. Pečte 20–22 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout.

3 Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu na polevu a poté do ní vmíchejte smetanu a cukr. Nechte trochu vychladnout, čokoládou potřete muffiny a ozdobte je – z bílých peciček udělejte oči, cukrovou polevou nakreslete zorničky, hnědé pecičky a lentilky použijte na nos, preclíky na parohy a zuby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč